Ds.1 oct. / 21h

Nova Jazz Cava

55'

3€

El mes d’abril de 2015 es va produir un dels naufragis més greus de la història del Mediterrani on gairebé un miler de persones van morir ofegades a les costes de Lampedusa. La classe política europea de seguida va posar el crit al cel, aparentment indignada per l’esdeveniment fatal que van titllar de “tragèdia humana”, però al cap de pocs dies la notícia ja havia caigut a l’oblit i no es van prendre mesures ni es van veure canvis reals. Tot va ser una pantomima hipòcrita i políticament correcta que es va acabar convertint en fum.

Mos Maiorum  neix de la inevitable pregunta: Per què no s’evita aquest genocidi amagat?

La peça se centra en els casos de la frontera entre Espanya i el Marroc, perquè abans de fixar-nos en el que passa fora hem de saber què passa a les “nostres” fronteres.

Per parlar de tot això, Ireneu Tranis, Mariona Naudin i Alba Valldaura han articulat un dispositiu escènic que permet abordar la temàtica de la immigració de cara i de la manera més directa possible. Un mecanisme inspirat en els formats documentals i la investigació sociològica però amb una forma artística, poètica i crua a la vegada, on el públic forma part de l’experiència i l’atmosfera despullada fa arribar amb més força els testimonis recollits a la frontera.

Mos Maiorum  o “els costums dels nostres avantpassats” és el nom que s’ha escollit per denominar l’operació de cooperació policial organitzada pel Consell Europeu contra les persones immigrants.

Ireneu Tranis, Mariona Naudin i Alba Valldaura són creadors escènics. Tots tres s’han format en Teatre Físic a l’Institut del Teatre de Barcelona. A nivell professional han realitzat creacions pròpies i treballat per a altres directors i coreògrafs. Mos Maiorum és el seu primer projecte en comú.

coproestrena

 

Fitxa artística

Creació i interpretació: Ireneu Tranis, Alba Valldaura i Mariona Naudin
Assessora escènica: Mònica Almirall
Espai escènic: Clàudia Vilà

Il·luminació i espai sonor: Pol Queralt
Producció: Eli Pujol

TNT2016

Una coproducció de Festival TNT-Terrassa Noves Tendències, companyia Mos Maiorum i Antic Teatre. Amb la col·laboració de l’Estruch, La Poderosa, NunArt i Leal-Lav

http://mosmaiorumteatre.wix.com/mosmaiorumteatre


Compra aquí tus entradas