Dv. 30 set. / 20h

Nova Jazz Cava

60'

3€

Luisa Pardo ha nascut i crescut a Veracruz, una franja fina de terra amb costa i muntanyes, molta pobresa i violència, assassinats, desaparicions forçades i silenci repressor.

Ara, ella i el seu col·lectiu Lagartijas Tiradas al Sol ens donen una visió de primera mà d’un lloc on ‘estat’ i ‘corrupció’ són la mateixa cosa. On l’abandó institucional ha generat una violència tan incontrolable que necessita ser visibilitzada i posada en paraules.

Veracruz, nos estamos deforestando o cómo extrañar Xalapa és una conferència, una xerrada, una intervenció. És veure de prop el problema d’un estat de la República Mexicana que porta més de dotze anys sent governat per una aliança entre narcotraficants i polítics: el PRI (Partit Revolucionari Institucional).

La peça mostra la seva i moltes altres veus, imatges i imaginaris que neixen d’altres persones. Persones que, igual que ella, enyoren la seva terra com una terra fèrtil per l’art, el pensament crític, la vida i l’amor.

Luisa Pardo, actriu, directora, productora i activista, és fundadora i codirectora del col·lectiu escènic Lagartijas Tiradas al Sol. Amb aquest col·lectiu, i des de 2003 fins avui, ha estat coautora i col·laboradora de catorze projectes escènics.