Festival TNT

El festival Terrassa Noves Tendències ja fa 9 anys que treballa per fer creació contemporània a la ciutat i fer-la visible arreu. Cada any ens hem esforçat per tenir més companyies i professionals d’arreu del món i descobrir els nous creadors del país.

 

El TNT no és només un festival exhibidor, però exhibim. El TNT no és una fira, però cada any rebem  més programadors que contracten artistes presents a la nostra programació. El TNT sí que és un festival de creació contemporània que rastreja els nous creadors i aposta per ells tot cercant les tendències del moment i, alhora, promou que aquest tipus de creacions vegin la llum coproduint espectacles (aquest any,el TNT, ha coproduït 13 espectacles).

Així, hem contribuït que les noves fornades d’artistes siguin programades en diversos festivals de referència i, darrerament, fins i tot en temporades estables. Enguany la programació del festival conté 30 espectacles (6 internacionals i 6 de la resta de l’Estat) i 43 funcions en 4 dies. D’aquests,12 són estrenes absolutes i 6 a Catalunya.

I estem molt contents de presentar-vos per primer cop el TNT Kids, un cicle pensat expressament per els més petits, perquè creiem que han de poder gaudir i aprendre amb la creació contemporània.

El fil conductor del TNT, de nou, reflecteix les preocupacions i reflexions dels artistes per tots els esdeveniments que surten a les notícies diàriament: les migracions, la influència del narcotràfic en totes les capes de poder, l’apropiació de l’art contemporani a mans dels més rics i, sobretot, la identitat (qui són els immigrants, les diferències sorgides de la geografia, les desigualtats…).

És per aquesta raó que des del TNT d’enguany  us convidem a ser valents, a traspassar la xarxa i a saltar la tanca! Veniu al TNT!!!

Pep Pla
Director del Festival TNT – Terrassa Noves Tendències