Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

AQUELLAS QUE NO DEBEN MORIR

Las Huecas

1 d’octubre a les 19.30h

Durada 60′

Escenari Teatre Principal, 11€

El TNT ha acompanyat amb una residència de creació el projecte Aquellas que no deben morir del Col·lectiu Las Huecas. El festival, en aquest cas, no aposta només pel projecte, sinó també per la potència poètica i política que emergeix de la seva (in)determinada manera de fer les coses.  

Las Huecas —totes dones, totes nascudes entre 1990 i 1995, i una mica de tot arreu (text, cos, titelles, performance, filosofia, estètica, llum, so)— insisteixen que això de la creació col·lectiva no ho fan només de ‘boquilla’. Firmar com a col·lectiu vol dir que ho fan tot cinc vegades i que han après a desaprendre, i a sumar. Cal paciència, empatia i temps per gestionar friccions i frustracions. Fer tot això des de la precarietat requereix, a més a més, un cert fanatisme i molts ovaris.

‘Si la vida te da limones…’: fent-se-la seva, Las Huecas posen la precarietat al servei del seu amor pel teatre, per l’artifici. Artifici, aquí, en negreta i subratllat, perquè l’objectiu és precisament celebrar el poder revolucionari que s’amaga en saber treure fantasmes d’un llençol —o palaus d’una caixa de sabates. Crear des de la imperfecció i l’aproximació —inevitables, quan se sumen perspectives i lectures— converteix la seva escena en un lloc sempre incert, sempre en procés, en trànsit.

Posant en joc la ironia o el ridícul, Las Huecas prenen distància, subratllen i denuncien determinats aspectes de la realitat. A banda de qüestionar, treballant-se-la, la seva precarietat, a Aquellas que no deben morir volen denunciar el negoci i la gestió privada de la mort. Un aspecte del capitalisme que va molt faltat de reflexió crítica.

Convidant a professionals i activistes a formar part de les seves converses i omplint aquell lloc incert de símbols funeraris, ninots de vudú i danses rituals, Las Huecas han tenyit el seu estat de trànsit permanent del misteri fascinant, enigmàtic i terrorífic que normalment associem amb la mort.

Creació: Col·lectiu Las Huecas

Actants: Júlia Barbany, Esmeralda Colette, Núria Coromines, Andrea Pellejero

 

Tècnica: Sofía A. Martori

Composició de l’espai sonor: Adrià Girona

Disseny d’il·luminació: Ana Rovira

Artefactes: Dani García

Assessorament processos de dol: Júlia S. Cid, part de Som Provisionals

Assessorament funerària: Núria Isern

 

Producció: Las Huecas

Fotografia: Roc Pont

 

Coproducció:

Festival TNT (Terrassa)

Antic Teatre (Barcelona)

La Infinita de l’Hospitalet (L’Hospitalet de Llobregat)

 

Amb la col·laboració de: El Graner – Centre de creació

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI