Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

BRILLIANT CORNERS

Orquestina de pigmeos

9 d’octubre a les 16h i a les 19:30h
10 d’octubre a les 11h i a les 13h
11 d’octubre a les 12h
Durada 100’
Nova Jazz Cava, 11€

En aquesta col·laboració amb l’artista escènica Sílvia Zayas, el col·lectiu artístic Orquestina de Pigmeos – format pel músic Nilo Gallego i el creador audiovisual Chus Domínguez – ens convida a ser part de l’equip de realització d’una pel·lícula. Però atenció: traient de l’equació càmeres i projectors. Tot fent que gravem, i fent servir el caminar mateix com a seqüència rítmica en un temps cinematogràfic, esdevindrem – nosaltres mateixes – pel·lícula. I la banda sonora? Inspirant-se en Thelonious Monk -el geni de la improvisació jazz que tant bé sabia fer brillar el present – Domínguez i Gallego han previst un dispositiu sonor que emergeix directament dels sons del carrer, de la ciutat.

Quan gravem, percebem els espais de manera diferent. Darrera la búsqueda de plans, seqüències i històries s’amaga una mirada sobre la realitat bastant insòlita. Un cop es crida “acció!”, tot de cossos s’organitzen darrere i davant les càmeres per extreure allò que es vol de cada racó, i llavors, a més a més, passen coses: apareixen oportunitats inesperades, la llum cau just des d’un angle determinat… els llocs mateixos es revelen plens de vida.

Quan anem a veure una peça site-specific, passa quelcom similar. Fora de la caixa negra d’un teatre, veiem canviar espais quotidians a través dels accents que proposa una coreografía o a través de la vibració existencial de qui la balla, alimentada per les textures, les memòries o el que sigui que li proposa l’entorn.

A mig camí entre el site-specific i la realització d’una pel·lícula imaginada a temps real, a Brilliant Corners buscarem, junts, la ficció que conspira en les petites coses, en els detalls que normalment passem per alt, en les traces que deixa el nostre pas sobre espais coneguts i no-tan-transitats de la ciutat.

Creat per orquestina de Pigmeos: Nilo Gallego i Chus Domínguez, juntament amb Silvia Zayas

Amb la Col.laboració del músic Pope (trompeta i electrònica mòbil)

Coproduit pel TNT. Recolzat pel festival Salmon 2019 juntament amb El Graner, La Caldera i la Poderosa. 

 

Agraïments a: Elena Carmona, Cristina Riera, El Pricto, Ancor Miranda, Cristina Alonso, Mònica Muntaner, Cristina Blanco, Amaranta Velarde, Elena López Riera i Rubén Ramos.

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

TORNA AL PRINCIPI