Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

2 d’octubre d’11h a 14h i de 17h a 20h

3 d’octubre d’11h a 14h

Durada 30′

Sala d’assaig del Teatre Principal, 5€

*Recomanat per a públic de 8 a 14 anys

L’any 2017 l’escenògrafa Xesca Salvà portava al TNT Cases, una proposta interactiva i per a públic adult que girava al voltant de quatre cases de nines i un joc de construcció. Habitades per espais sonors i històries explicades per dones de diferents col·lectius en clau femenina i feminista, les ‘espectadores’ que hi van participar van tenir l’oportunitat de retrobar-se amb el plaer de jugar com a porta d’accés a la reflexió i la imaginació.

Aquest any el festival ha demanat a la Xesca revisitar el projecte per la programació del TNT-Kids. Adreçat a nenes i nens d’entre 10 i 14 anys, Cases (xkids) manté un parell de coses intactes: les maquetes com a porta d’entrada, per començar, i la invitació a  passar-hi una estona, jugant-hi de dos en dos. També, els temes que cada espai sonor proposa: el món de les àvies, el de les dones sense sostre, el de la bruixeria. Però aquesta vegada, entremig de les veus de les protagonistes adultes, qui hi participi també escoltarà a nenes i nens a través dels auriculars parlant-los més de tu a tu.

El més potent d’aquesta adaptació és que, tal com fa la companyia Ça Marche a Lo viejo y lo nuevo, Xesca Salvà no subestima la capacitat de les criatures a l’hora d’adreçar temes que ens afecten a totes. Des del joc (que no deixa de ser la manera natural que tenim d’interactuar amb el món a aquesta edat) a aquest Cases les nenes i els nens es faran preguntes sobre el dret a l’habitatge, o sobre el valor de l’experiència i la memòria. I les respostes que imaginin seran actes polítics, pensats políticament.

La casa de nines com a pont entre el joc i la vida. O com a recordatori, millor dit, que el joc i la vida no han estat mai separats.

Creació i disseny: Xesca Salvà

Equip dramatúrgic: Jorge Gallardo i Guillem Serrabassa

Veu en off: Esperança Crespí

Edició de so: Odil Bright

Electrònica: Quim Llorens

 

Àudio a partir de converses enregistrades amb Ester Escoda, Isabel Ribes, Carme Curto, Anna Maria, Jenny i Teresa, que sota noms reals o ficticis ens han cedit les seves veus. I amb la col·laboració especial de les alumnes de primer d’ESO de l’Institut Maria Espinalt de Barcelona i del Sindicato de Inquilinas de Madrid.

Una coproducció del Festival TNT 2021

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI