Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

CONCRETE MATTER (THE MOVIE). Work in progress

Los detectives - Katia Armesto

2 d’octubre a les 12h

Durada 40′

Cinema Catalunya, 3€

Aquest any dues propostes del TNT fan activisme directe per la revalorització del sentit del tacte. A dit dit, l’Aimar Perez Galí vol espolsar-nos de sobre la por de tocar-nos les unes a les altres. A Concrete Matter (The Movie), la directora Katia Armesto i les quatre creadores de Los Detectives també parteixen del convenciment que —ara més que mai— ens urgeix reescriure la gramàtica del plaer hàptic, aquell que passa per la pell.

Concrete Matter coneix dos processos. L’escènic, actualment en fase de creació, compta amb la presència de les quatre Detectives i les seves mares. Si l’objectiu era posar en valor la manera com les coses passen a formar part de les nostres vides a través del cos, l’elecció del repartiment sembla gairebé inevitable. Res, absolutament res en aquesta categoria supera l’experiència de néixer i de parir.

Concrete Matter (The Movie), que s’estrena al Cinema Catalunya, beu d’aquest procés escènic però té vida pròpia. Lluny de ser un documental, combina imatges dels assajos amb altres materials (íntims, accidentals i no tan accidentals, d’arxiu) i fragments de pel·lícules experimentals i feministes dels anys setanta. A partir d’aquí, i per més que entri pels ulls, la Katia ha editat un producte cinematogràfic que vol ser pell, que funciona com el tacte.

Descobrir què implica això és, literalment, molt excitant. Perquè pensar una pel·lícula com si fos pell vol dir convertir-la en quelcom que es pugui percebre com una abraçada. La forma de narrar no és la del text o la imatge, a les quals estem acostumades. No, aquesta movie funciona amb la mecànica del desig intern, aquell que s’encén amb els ulls clucs.

En tot el que fan Los Detectives volen estudiar el món femení i les seves manifestacions. Les seves propostes fugen així d’allò positivista, racional, diürn, fàl·lic, extern, dominat per una lògica arquetípicament masculina. En els plecs de la vulva, ens recorden, en el plaer i en la nit, s’hi amaguen camins alternatius per aprendre a conèixer i relacionar-se amb el món.

Idea i creació: Los Detectives i Katia Armesto 

Direcció i muntatge:  Katia Armesto

Imatge i fotografia: Mar Teixidor, amb l’ajuda de Victor García

Música i edició so: Matías Giliberto

Amb: María García Vera, Marina Colomina Martínez, Mariona Naudin Lorda, Laia Cabrera Vicens, Pepa Vera Ortiz, Pepa Martínez Monerri, Montserrat Lorda Morales, Antònia Vicens Damián

Estructures de suport: Antic Teatre/ OSIC/La Caldera/El Graner/ La Alternativa Festival de Cinema/ Dones visuals Acció Curts, Eram/ Udg

Coproducció: Antic Teatre, La Caldera, El Graner

Acompanyament i producció escènica: Haizea Arrizabalaga i Aixa González

Agraïments: Cloe Masotta, Eram Universitat de Girona

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col.laboradors:

TORNA AL PRINCIPI