Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

CORPUS

Xavier Bobés

9 d’octubre a les 20h
10 d’octubre a les 18h i a les 20h
11 d’octubre a les 12h
Durada 50’
Casa de la Música, 11€

Xavier Bobés acompanya Corpus amb un dels sonets més punyents de Shakespeare: “Que vingui ja la mort, n’estic tip / de veure pidolar al més decent, i que l’aprofitat vagi de setí / (…) / i que l’autoritat censuri l’art / i que el boig, fent-se el docte, dicti el seny…”. El ressò del passat sobre el present és tan evident com desesperançador: tant poc hem canviat en quatre segles?

Corpus és un concert de trobades. Un manipulador d’objectes es troba a una músic, les seves composicions contemporànies es troben amb cançons de l’època barroca, una peça escultòrica es troba amb el reflex de la seva forma, i idees sobre el pas del temps i la possibilitat de retrocedir es troben amb les dels vint-i-cinc espectadors que formen un cercle al voltant de tot plegat. Amb el desig que el silenci i la quietud despleguin la seva eloqüència, diu Bobés.

Una certa nostàlgia tenyeix tota l’obra d’aquest creador que sembla que s’hagi equivocat de segle tot ell. Però potser precisament per això Xavier Bobés és un dels artistes més interessants del nostre temps. Faltats com anem de quietuds i de silencis, la seva artesania fixa l’atenció d’un orfebre en objectes quotidians per proposar connexions oblidades però essencials entre allò inanimat, allò natural, i la nostra fantasia. Corpus: Música, arts plàstiques i escena combinades en un paisatge a ser consumit en petites dosis, com una droga per un temps en què escapar – morir una estona, tornant a Shakespeare – ens pot tornar l’esperança.

Creació i interpretació escènica: Xavier Bobés
Creació escultòrica: Gerard Mas
Concepció i interpretació musical: Frances Bartlett
Construcció espai escènic: Pep Aymerich
Creació lumínica: CUBE
Producció: Imma Bové
Assessorament de creació: Eric de Sarria
Vestuari: CarmePuigdevalliPlantéS
Tècnic de llums: Xavier Moreno
Música: Caprittis de E.F. Dall’Abaco (1675-1742), peces de O.Gibbons (1583-1625) i Frances Bartlett.

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

TORNA AL PRINCIPI