Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

3 d’octubre a les 12h

Durada 60′

Casa de la Música, 5€

*Recomanat per a públic de 6 a 12 anys

Dit-dit. Dit-mà. Mà-cul. Cul-colze. Orella-pestanya-ungla-nas! Orella-pestanya-ungla-nas! 

Tot tocant-se diferents parts del cos, dos ballarins fan dansa. Junts. Els guia una veu que a estones els dona indicacions i en altres narra allò que fan —convertint-los en criatures impossibles, en parts d’un conte. 

Pensada per a públic d’entre sis i onze anys, dit dit és una peça-taller fruit d’una investigació de llarg recorregut de la companyia CondeGalí B.L. A partir d’una pregunta inicial sobre com la pandèmia de la SIDA va afectar les comunitats de la dansa i LGBTIQ+ a Espanya i a l’Amèrica Llatina, l’Aimar —sempre en col·laboració amb l’artista, pedagog i teòric Jaime Conde-Salazar— ha anat desenvolupant diversos processos i projectes des de 2015. En tots ells, es revaloritza el (con)tacte com a mode de pensament i actuació política, i com a mecanisme pel plaer i la mostra d’afecte.

Amb la Covid-19 la recerca de l’Aimar se’ns fa més urgent que mai. Sobretot si pensem en el grup d’edat esmentat, urgeix espolsar-los de sobre la por al tacte abans que cali. I reinstaurar, de passada, el valor de l’experiència corporal com a motor per al seu desenvolupament. 

Abans de l’espectacle, el públic practica amb els ballarins les diferents pautes que posaran en joc per explorar el moviment. Dediquen una estona a sumar, restar i imaginar buscant en el propi cos la informació que necessiten per fer-ho. No oblidéssim, ens diuen els CondeGalí, que tot el que hem après ho hem après, en primer lloc, a través de la pell. 

Una de les referències constants de l’Aimar és la conferència que l’activista gay Jon Greenberg va pronunciar l’any 1992 a Arteleku, a Sant Sebastià. Greenberg deia llavors que no era el virus el que matava, sinó el conflicte: les barreres que aixecava, el distanciament. 

A banda de proposar el tacte com a antídot, a dit dit el record de l’efecte que la pandèmia anterior va tenir sobre la comunitat LGBTIQ+ continua present. Els ballarins no són dos nois perquè sí.

DIRECCIÓ: Jaime Conde-Salazar & Aimar Pérez Galí

INTERPRETACIÓ: Daniel Méndez & Xavier Manubens

DRAMATÚRGIA: Jaime Conde-Salazar & Aimar Pérez Galí

SO: Óscar Villegas

TEXT I VEU: Aimar Pérez Galí

PRODUCCIÓ: Isabel Bassas

DITDIT és una producció de CONDEGALÍ B. L. amb el suport d’A Tempo / Fundació Ciutat Invisible i L’animal a l’esquena

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col.laboradors:

TORNA AL PRINCIPI