Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

EL FUTURO

El Pollo Campero. Comidas para llevar

Dissabte 1 octubre, 19:15h

Espai: Teatre Principal

Durada: 70 min

Preu: 11€

Idioma: castellà àudio en anglès

*Trobada Postfunció amb les integrants de la cia Pollo Campero Comidas Para llevar

Benvingudes a El Futuro

Però… què és el Futur? Especulació pura. De la mateixa manera que el passat és un entramat de reconstruccions parcials (pròpies i alienes), el futur el projectem en base al que creiem recordar i conèixer. Tot és fum, veritat a mitges, imaginació. 

Durant el procés de recerca, la Cris Celada del Pollo Campero es va adonar que, sobretot en generacions més joves, la pregunta “què és per a tu el futur” suscitava distopies a granel. Convençuda que cal un esforç d’imaginació col·lectiva per crear un món que faci venir més ganes de viure-hi, ella i les seves col·laboradores han desenvolupat una sèrie de recursos creatius des d’on oferir la pràctica escènica i l’humor com a eines d’entrenament per a l’especulació amable.

El Futuro és un projecte tentacular, que escapa la lògica de producció-exhibició (un ressò de reflexions post-pandèmiques sobre la professió que també observem en altres artistes d’enguany, com Matías Daporta o els Montdedutor) i es declina en diferents emergències que s’interrelacionen entre si. El Futuro és una peça escènica, i un manual imperfecte per a la imaginació de futurs a ser llegit en veu alta. També és un taller de creació col·lectiva amb el públic, que entre altres llocs aquest estiu ha tingut lloc a Terrassa. 

Jugant amb picardía i amb la polisèmia de les paraules, a escena El Futuro fila i desfila la seva pròpia trama en un espai de joc constant, ple de significats dobles que impedeixen la conclusió, l’afirmació, l’esdeveniment. Perquè sobre el futur no es pot afirmar res. Amb aquesta estratègia, el Pollo Campero se suma aquest TNT a altres creadores (com la Cuqui Jerez o la Maria Salgado i en Fran Cabeza de Vaca) que en les seves peces també hackegen constantment la possibilitat de construcció d’un discurs tancat. 

Vetllant per la coherència amb la llavor temàtica del projecte, el futur d’ El Futuro serà obert i ple de possibles, o no serà. Un lloc on l’humor acosta les idees i rebaixa el negre de les nostres distopies.

 

Idea i direcció: Cristina Celada
Text: Cristina Celada en col·laboració amb Rosa Romero
A escena: Rosa Romero i Cristina Celada amb les participants dels laboratoris comunitaris de Terrassa; Àngels Cots, Rosita Clavi, Ivan Gimenez, Berta Aguilar i Sergio Roca.
Coordinació tècnica i disseny il·luminació: Miguel Ruz
Espai sonor i composició musical: César Barco Manrique
Escenografia, vestuari, utileria: Alejandro Andújar
Videocreació: Indi Costa
Traducció i interpretació simultània: Julia Martínez
Imatge de cartell: Eugenio Arrogante
Disseny cartell i web: Jaume Blanc
Producció: Inés Lambisto

Una coproducció de: Festival TNT, Teatre Calderón de Valladolid, Conde Duque i El Pollo Campero, menjars per emportar.
En col·laboració amb: La Caldera, Teatre L’Artesà i La Infinita.
Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI