Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

LA CIUDAD

Verónica Navas

9 d’octubre a les 16:30h i a les 20h
10 d’octubre a les 12h, 16:30h i 20h
11 d’octubre a les 11h
Durada 75’
Sala Cúpula del Teatre Principal, 11€

A La Ciudad, l’escriptora, dramaturga i creadora audiovisual Verónica Navas invoca una experiència íntima al voltant d’una taula il·luminada. Sobre aquesta superfície, hi orquestra una composició per a nou espectadores feta de projeccions en directe i diferit; i combinada amb fulls de paper que – col·locats, arrossegats, doblegats, llegits – aporten volum i capes de lectura. Ella mateixa també intervé, narrant històries possibles, obrint les mires, suggerint perspectives.

“Empezar por lo pequeño y seguir con lo pequeño”, es llegeix sobre un paper que Navas sosté en diagonal en un moment de la peça. La Ciudad és ben bé això: fixar la mirada en petits rastres, observar ombres i residus de quelcom. I fer-ho a una distància que gairebé permet tastar-ne la fragilitat i la potència. Les nou cadires estan col·locades arran de taula: quina experiència tenim com a espectadores estant tan a prop les unes de les altres, i tan a prop d’allò que es construeix davant nostre?

Si a Brilliant Corners el col·lectiu Orquestina de Pigmeos ens proposa sortir a fora per percebre les vibracions de l’espai urbà a través d’una mirada cinematogràfica, La Ciudad de Verónica Navas proposa el recorregut contrari. Buscant les frontisses que agermanen  l’experiència escènica amb l’experiència urbana, aquesta instal·lació vehicula una narrativa de la ciutat en la intimitat performativa, en paraules de la investigadora teatral Ana Prieto.

Juntes i en silenci, les nou espectadores espien els rastres que Navas ha recollit amb cura, com qui mira el carrer des d’una finestra o un balcó. Una mirada que dona per molt.

Autoria i execució: Verónica Navas Ramírez

Coordinació tècnica: Sergio Roca Saiz

Producció: Haizea Arrizabalaga

Acompanyament tècnic: Ventura L. Kalász

Agraïments: Salva Márquez, Cristina L. Morcuende, Nico Jongen, servei d’audiovisuals de l’Institut del Teatre.

Una coproducció de: Festival TNT – Terrassa Noves Tendències, Festival Grec 2019, Antic Teatre Espai de Creació, SÂLMON< FESTIVAL i Verónica Navas Ramírez.

Amb la col·laboració de: L’Estruch – Fàbrica de creació de les arts en viu (Sabadell), La Caldera Les Corts i l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

TORNA AL PRINCIPI