Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

SPIRITUAL BOYFRIENDS

Núria Guiu

10 d’octubre a les 16:30h
Durada 60’
Teatre Amics de les Arts, 7€

A Spiritual Boyfriends Núria Guiu – un d’aquells noms propis de l’escena catalana que compta amb més ressò internacional que local, lamentablement – agafa la pràctica occidentalitzada del ioga postural com a marc per reflexionar sobre les relacions entre cos, eròtica i poder; i entre món digital i món espiritual.

En aquest solo, Guiu observa la influència d’aquesta pràctica en la construcció de la nostra identitat. En què pensem quan diem paraules com bellesa, pau, o salut? Apropiant-se dels estereotips físics i les imatges que han passat del món de l’espiritualitat oriental al mainstream, Guiu els despulla amb humor i sense moralines. Apropant el cúmul de les seves idees a l’anècdota personal a través de la paraula, es despulla ella mateixa per parlar-nos de la tensió eròtica entre el cos i la seva imatge (i entre allò que és i allò que desitgem).

Cos, poder, eròtica, desig. Paraules que regeixen tant les macroestructures socials i culturals que ens governen com les microestructures formades pels hàbits del nostre dia a dia. Dues dimensions que, a més a més, cada cop estan més enredades pel món digital, un món on els conceptes control i llibertat també xoquen sovint. Guiu es pregunta: “Quin paper juga Internet en relació a allò diví, a la immaterialitat, a l’amor, al poder, a les polítiques neoliberals i les seves tècniques de control social i vigilància?”. 

Mentre lluitem per alliberar els nostres cossos de poders i normes institucionalitzades que venen de fora, l’autocontrol que els imposem des de dins està en boga – i el ioga n’és un gran exemple. Ballarina i coreògrafa, estudiant d’antropologia i instructora de Yoga Iyengar, a Spiritual Boyfriends Núria Guiu clava les dents en aquests debats des de tots els seus pous de coneixement.

Direcció i performer: Núria Guiu
Assessorament Artístic: Esther Freixa, Sónia Gómez
Acompanyament Dramaturgic: Lluc Ubach
Disseny d’escenografia: Lola Belles
Assessorament vestuari: Lola Belles
Disseny de llum: Joana Serra
Assistència tècnica: Sergio Roca
Manager: Fani Benages ([email protected])
Residència a: Sala Hiroshima, La Caldera Les Corts, Graner de Barcelona, Cra’p, La Briqueterie CDCN.
Artista associada a: Graner de Barcelona
Gràcies a: Claudia Mirambell, Alicia Kopf, Telemanrec, Carles Decors, Claudia Brufau, Søren Evinson
Co-producció Festival Grec de Barcelona, La Briqueterie CDCN du Val-de-Marne
Estrenat a Festival Grec Barcelona 2020

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

TORNA AL PRINCIPI