Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

TSUNAMI OR SOMETHING’S GONNA HAPPEN TONIGHT

Carlota Grau

Dijous 29 setembre 20.30h

Espai: Teatre Principal

Durada: 60 min

Preu: 11€

Idioma: Català amb subtítols en anglès

Mentre diverses artistes del TNT d’enguany (com la Cristina Celada o la Sofía Asencio) han analitzat o fet ús dels mecanismes de l’humor per il·lusionar o fer reflexionar al públic, la Carlota Grau ha aprofitat la residència del festival per tenyir l’escena d’una sensació ben diferent: la por. 

Com es construeix, sense vincular-la a una història concreta, l’experiència del suspens? Aquell punt de mal de panxa, aquella premonició de la tragèdia que es troba al tombant de la cantonada? De voler saber i no saber a l’hora. Something’s gonna happen tonight, amigues, però… el què? 

Aquesta sensació de por guay la coneixem, sobretot, de les pel·lícules de terror. Per mantenir-nos en aquest imaginari, Tsunami vol funcionar com una pel·lícula de stop-motion en temps i mida reals. Una tècnica cinematogràfica que fa que els objectes prenguin vida pròpia i que es construeix suspenent, literalment, la nostra mirada entre una imatge i una altra: nosaltres fem de pont, nosaltres generem el moviment.

La peça gira al voltant d’objectes lúdics, pertanyents a l’univers infantil. Objectes aparentment innocents però que resignificats a escena a través de les accions que aquí es proposen comencen a explicar una història diferent. Interessades en la reverberació que genera aquest gest, aquest canvi de significat que fa que quelcom petit i inanimat pugui esdevenir una ficció viva que fa posar els pèls de punta, la Carlota i el seu equip artístic han fet de l’escena el seu laboratori.

No es tracta, per tant, d’explicar una història de terror, sinó d’arribar al cor d’aquesta sensació tensa quedant-nos en la seva estructura, en el com. La Carlota ve del cine, de la dansa urbana més contemporània i de la dramatúrgia teatral. Saltant-se les etiquetes i posant a l’olla tot el que té, per aquesta primera peça en solitari combina text, moviment i stop-motion per fer-nos passar per tots els estadis del suspens: des de la intuïció més llunyana a la por més concreta. 

Creació i direcció: Carlota Grau Bagès

Dramatúrgia: Carlota Grau Bagès amb Lola Belles, Joan Cot Ros, Pau Matas, Ana Rovira, Irene Vicente i Xesca Salvà.

Ajudanta en la direcció:
Irene Vicente Salas

Performers:
Carlota Grau Bagès
Joan Cot Ros
Ana Rovira

Espai sonor i música:
Joan Cot Ros i Pau Matas

Llums:
Ana Rovira

 Escenografia:
Lola Belles i Xesca Salvà

Confecció vestuari:
Miahmo Barcelona

Textos, coreografia i vídeo:
Carlota Grau Bagès

Suport a la tècnica del vídeo i Qlab:
David Muñiz i Sergio Roca Saiz

Producció:
Muntsa Roca (Anastàtica Cultural)

 Coproducció: Festival TNT

Suports:
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, L’Estruch, El Canal, C.C. Can Felipa, La Visiva espai pel moviment i la Nau Ivanow.

Agraïments:
Raquel Cors, Brisa Luque, David Muñiz, Dámaris Pires, Àlex Rigola, Sergio Roca, Vicenç Vilaplana, Urša Sekirnik, Les Ismuirilis i Monte Isla.

Foto promocional: Nora Baylach amb retoc d’Ana Rovira.

Vídeo promocional: Marc Costa i Carlota Grau Bagès.

Traducció textos a l’anglès: Urša Sekirnik

 

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI