Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

UNA IMAGEN TERRESTRE

Vértebro

1 d’octubre a les 21h

Durada 70′

Teatre Alegria, 11€

*Espectacle amb llum estroboscòpica.

 

Després de set anys ocupades amb el projecte-teranyina Díptico por la identidad, el col·lectiu Vértebro (format per les andaluses Ángela López, Juan Diego Calzada i Nazario Díaz) va decidir l’any 2019 que calia fer barbecho.

Barbecho és un terme que ve d’abans de l’asfalt. En agricultura, vol dir deixar la terra tranquil·la durant un temps tan improductiu com necessari. Per les integrants de Vértebro es tractava de donar-se un temps per deixar emergir, o retrobar-se, amb raons pertinents per seguir creant en el context climàticament i políticament hostil en què vivim. Agafar distància per observar el paisatge i escollir nous focs i nous camins per perseguir-los, o mirar d’apagar-los.

Dos anys precaris i una residència de creació del TNT més tard, Vértebro arriba al festival d’enguany havent reordenat els mobles del seu univers poètic. S’hi tornen a sentir còmodes. Des d’allí, ens envien una postal, una primera imatge o reflexió sobre la terra i els focs que l’assetgen. El tema? La sobrepoblació i, amb ella, la qüestió sobre si el dret a la vida humana és superior al dret a la Vida – i punt.

Les postals solen ser petites composicions dins un marc ben dibuixat i una pot escriure-hi el que vulgui a darrere, personalitzar-la, estripar-la, respondre. La composició d’Una imagen terrestre consisteix de cossos en acció, dispositius lumínics i una banda sonora que sembla treta d’una pel·li de ciència-ficció. Tot per generar una tensió, un suspens entre els mitjans artístics en joc, la nostra mirada i les preguntes i provocacions existencials que Vértebro vol plantejar. Pel que fa a la banda sonora, la firma Isabel do Diego, alter ego de’n Juan Diego i picada d’ullet a l’advocació per la multiplicitat d’identitats i gèneres que també forma part de les renovades voluntats polítiques i poètiques del col·lectiu.

Una postal que ens convida a ser part de viatge i d’univers.

Idea i interpretació: Juan Diego Calzada, Ángela López, Nazario Díaz

Creació i investigació: Álvaro Albaladejo, Óscar G. Villegas, Juan Diego Calzada, Ángela López, Nazario Díaz

Textualitat: Juan Diego Calzada a través de Carmen Rodriguez ‘Karmenka’, Cacilda Jethá, Christopher Ryan, Marta Peirano, Eva Illouz, Berta Cáceres, Paolo Tavares, Michel Serres, Ángela López i Nazario Díaz

Banda sonora original: Isabel do Diego

Dispositiu lumínic i direcció tècnica: Óscar G. Villegas

Producció executiva: Kurzuth Silverstone

Coproducció: Vértebro, Festival TNT/Terrassa Noves Tendències, Centro de Cultura Contemporánea Conde Duque

Amb la col·laboració de: Graner|Centre de Creació de Dansa i Arts Vives (Barcelona), C3A|Centro de Creación Contemporánea de Córdoba, Azala (Vitoria-Gasteiz), Programa Ágora|Agencia Andaluza de Instituciones Culturales (Andalucía), L’Estruch|Fábrica de creació de les arts en viu (Sabadell)

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col.laboradors:

TORNA AL PRINCIPI