Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

BARBECHO/ FLORACIÓN

Vértebro

Barbecho/Floración és un projecte de Vértebro que investiga les nocions contemporànies d’acte-explotació, distopies i ecotecnologia. Té com a objectiu generar un període de reflexió i regeneració sobre el propi col·lectiu (entès com a ens que produeix peces escèniques i coordina contextos de pensament i acció entorn de les arts performatives) a través d’una sèrie de trobades que tindran lloc el 2020 i 2021.

Barbecho és l’etapa específica del projecte que la companyia desenvoluparà l’últim trimestre de 2020 al Graner Centre de creació de dansa i arts vives, i proposa un temps de desacceleració per repensar les seves metodologies de “fer en col·lectiu” i un temps d’obertura per posar a prova les seves pràctiques i desitjos amb altres agents pertanyents i circumdants a l’àmplia comunitat del Graner.

Floración tindrà lloc el 2021. És la fase de treball que es durà a terme amb l’acompanyament del festival TNT, i planteja una etapa de reflexió, praxi i aplicació d’aquestes troballes envers fórmules creatives comunitàries, amb l’objectiu de generar una sèrie de treballs per a l’escena, amb paràmetres nous als que la companyia ha desenvolupat durant els últims sis anys dins del projecte Díptico por la identidad

Al llarg d’aquests dos anys, Barbecho/Floración adoptarà formes diverses segons el context; un pseudo-programa lectiu, una escola temporal i incerta, una pràctica comisarial expandida en el temps, col·lateral i indirecta, seguint el camí de la seva trobadamiraclefestival Beautiful Movers, una publicació de salvament sobre pràctiques artístiques. Per a Vértebro, es tracta de prendre’s un temps allunyades dels sistemes de producció tradicionals per pensar-se com a col·lectiu i deixar-se nodrir i afectar, per enriquir les seves estratègies i nocions preconcebudes sobre autoria, de cara a la seva producció futura.

 

Sobre el col·lectiu

Ángela López, Juan Diego Calzada i Nazario Díaz componen el col·lectiu Vértebro. Des que es va formar l’any 2007, genera propostes caracteritzades per una particular mescla de disciplines, expandint l’imaginari andalús fins a la seva màxima potència. Els seus treballs han estat presentats en espais nacionals i internacionals com Reims Scenes d’Europe (França), Trobada Internacional d’Arts Vivas de Tlalpan (Mèxic), Terrassa Noves Tendències, ALT Vigo o SALMON< Festival de Barcelona, entre altres. 

Vértebro comissaria a Còrdova Beautiful *Movers, una miracle-trobada per a l’escena contemporània per on han passat creadors com Rodrigo García, Idoia Zabaleta, Societat Doctor Alonso, El Comte de Torrefiel, Patricia Caballero o Pilar Albarrasí. A partir de 2013, i dins del seu projecte Díptico por la identidad, Vértebro realitza una sèrie de peces i accions al voltant de qüestions identitàries, amb el desig de proposar un context de pensament i acció que visibilitzi conceptes permeables sobre gènere, fe, política o sexualitat. El 2018, la peça Dios tiene vagina (Díptico por la identidad, part I) rep el Premi PAD al millor espectacle, atorgat per l’Associació Andalusa de Professionals de la Dansa. 

Amb una voluntat ferma per generar un altre ordre de coses i expandir la creació a altres formats i contextos, Vértebro ha col·laborat amb pensadores o activistes com Brigitte Vasallo o Gabriela Wiener, amb l’associació de menors transgènere Todes Transformant Còrdova o el Fòrum per la Memòria històrica de Còrdova, entre altres.

Investigació i creació: Juan Diego Calzada, Ángela López, Nazario Díaz

Organitza:

Amb el suport de:

TORNA AL PRINCIPI