Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

LOS INÚTILES: LO VIEJO Y LO NUEVO

Ça marche

Los inútiles: Lo viejo y lo nuevo és una peça per a públic adult que segueix la recerca formal i narrativa que la companyia duu a terme des de l’inici de la seva Trilogía del hijo ara fa quatre anys. És la primera proposta de la sèrie de peces Los inútiles que volen plantejar en els següents anys, centrades en la visió de la figura de l’“inútil” al llarg de la història. En el cas de Los inútiles: Lo viejo y lo nuevo la peça sintetitza tot allò après en la trilogia: el treball sobre el performer amateur, la recreació de mons escènics i la narració visual. Ça marche ha volgut emprendre un camí cap a un dispositiu escènic que exploti al màxim aquestes “narratives silencioses” que sorgeixen de la conjunció de la potència viva de les imatges escèniques i d’una forta dramatúrgia textual, en el camí de les seves inquietuds recurrents. 

De cara a aquest nou projecte volen qüestionar-se dos materials concrets: d’una banda, la novel·la El castell de Franz Kafka; i d’altra banda, el cos no professional, representat per un col·lectiu que sorgirà del teixit sociocultural on desenvoluparan la peça: un grup de nens i nenes d’entre 6 i 9 anys de la ciutat de Terrassa.

La companyia aprofitarà l’eloqüència d’El castell com a pretext i la narraran lliurement a través de corporalitats quotidianes fent ús de diverses estratègies poètiques, reduint fins i tot algunes parts del text a la mínima expressió d’una imatge, aprofitant la potència visual dels seus intèrprets.

El projecte compta amb el suport de Festival TNT, Centre Conde Duque Madrid, Estruch Fábrica de creació, Festival Escena Poblenou, Centre Cívic Can Felipa-Felipa (Lab), Centre Cívic Barceloneta i Graner Centre de creació de dansa i arts vives (#FF90).

 

Sobre la companyia

Ça marche és una companyia que comença la seva activitat en 2015, quan Nico Jongen i Oriol López decideixen iniciar junts una trilogia destinada a un públic adult: La trilogía del hijo (Volúmenes 1, 2 y 3): Ça va, Ta gueule y Silence. Amb aquest projecte, Ça mache reflexiona sobre el pas de la infància a l’edat adulta, la infantilització del món i el potencial polític subversiu que li és propi al nen/a. La trilogia s’ha pogut veure al Festival TNT, Sala Hiroshima, Festival 10 sentits València i BE Festival Birmingham, entre altres.

Afins a altres maneres de representació, durant l’última part del 2017 la companyia també va dissenyar un site-specific (Godmar) amb Antes Collado (Biennale di Venezia, American Dansi Festival, Teatro TEM València). El 2018 també creen amb aquesta companyia La cueva duerme (Con esa roca encima), estrenada i co-produïda per Espai Rambleta i Espacio Inestable de València. I el 2020 va presentar en el marc del Festival Grec la web From story to tale.”

Actualment la companyia es troba en la fase de desenvolupament de Los inútiles: Lo viejo y lo nuevo. Una mostra de la recerca prèvia a la peça es va poder veure en el Festival Escena Poblenou ’19 (Barcelona). Una primera aproximació a la peça es podrà veure en format vídeo-instal·lació al Festival TNT 2020.

Direcció i dramatúrgia: Nico Jongen

Intèrprets: A definir del teixit sociocultural de Terrassa

Espai i il·luminació: Marc Salicrú

Figurinisme: Carmen Triñanes

Moviment: Joaquín Collado (Antes Collado)

So: A definir

Producció: Laura Viñals

Mirada externa: Roberto Fratini, Víctor Molina

Organitza:

Amb el suport de:

TO THE BEGINNING