Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

ARCHIVO

Serrucho

Instal·lació escènica amb passis cada 10 minuts per a 4 espectadors.

Passis:

Divendres 9 d’octubre: de 16:30h a 20:20h

Dissabte 10 d’octubre: de 12h a 13:50h i de 16:30h a 20:20h

Diumenge 11 d’octubre: d’11h a 12:50h

Ateneu Candela, 3€

Anar al teatre no és només assistir a una representació, és també ser públic i sentir-se públic. A la instal·lació teatral i immersiva Archivo, el col·lectiu provinent de les arts visuals Serrucho posa accent a les complicitats implícites en qualsevol acte de presència col·lectiva. Un públic comparteix espai, aire, experiència. Aquella sensació de què érem allà, tu i jo i la resta, i ningú més. No com a receptors passius i separats, sinó com a agents entrellaçats, co-creadors d’un moment irrepetible.
Quan pensem en un arxiu, el nostre imaginari ve farcit de referents: habitacions mal il·luminades i amb sostres alts, plenes fins als topes d’estanteries abarrotades amb caixes, paperassa i pols. Un arxiu és un lloc – qualsevol lloc – on les coses sobreviuen. També podem veure el nostre cos com un arxiu de sensacions, de traces físiques i emocionals a partir dels quals pensem el món que ens envolta. O bé, com ens ensenya la filosofia Zen: cada full de paper com un arxiu de supervivències on es troben l’arbre que el va precedir, el sol i la pluja que el van fer créixer, el llenyataire que en va serrar el tronc i el blat que va donar lloc al pa del seu esmorzar. I així, tot.
A Archivo, el públic assistent es converteix en espectador i protagonista d’un sistema similar de complexitats. Guiats a través d’auriculars, cada calaix inspeccionat en tancarà o n’obrirà un altre, i cada acció individual afectarà l’experiència dels demés. Un recordatori molt pertinent davant els reptes que el present ens imposa – des de la gestió de la pandèmia al reconeixement del racisme institucionalitzat en les societats d’occident: Depenem del altres per sobreviure. I no es pot dividir la realitat en caixetes.

Serrucho: Ana Cortés, Raúl Alaejos i Paadín

Creació, realizació i construcció: Serrucho

Coproducció: Serrucho i Fundación COTEC

Maqueta: Llorenç Pérez

Veus: Raúl Alaejos, Paadín, Charo Soria, Juan Bautista i Peet Kelly

Tres en raya: Guillem Bayo, Abelardo Gil-Fournier

Agraïments: Luis Alaejos, Catalina Álvarez Zárate, Sofía Asencio, Tomás Aragay, Nikita Bashmakov, Rafael Carvajal, Norka Cosamalón, Ricardo Cortés, Gavina Ligas, Iván Pérez, Carmen Segovia y Taller 57.

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

TORNA AL PRINCIPI