Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

DONDE EMPIEZA EL BOSQUE ACABA EL PUEBLO

Monte Isla

Divendres 30 setembre 20h

Espai: Teatre Principal de Terrassa

Durada: 70 min

Preu:11€

* Aquesta peça conté llums intermitents que poden causar atacs a persones amb epilepsia fotosensible.

‘Quina distància hi ha entre nosaltres i el món?’

Amb aquesta pregunta, suggeridora i plena d’implicacions polítiques, la jove companyia Monte Isla ha aprofitat la residència del TNT per explorar escènicament el concepte de paisatge. 

Un paisatge és, per una banda, una ficció. La paraula mateixa refereix a un acte de consum: ‘paisatge’ (que no ‘natura’) com a exemple de l’actitud tradicionalment colonitzadora d’occident. Però també refereix a una determinada manera de mirar – molt diferent a la que convencionalment utilitzem per a l’escena. Quan observem un paisatge no busquem judici ni significat, només una experiència sensorial reposada que ens arriba a través de la vista. Un tocar amb els ulls. 

Monte Isla ens convida a observar l’escena com si fos un paisatge, i a mirar aquest paisatge com si fos un quadre, un retall de realitat.  I ens hi conviden, d’entrada, fent evident que allò que veiem és en tots els casos una qüestió de muntatge. Honrant la tradició ficcionalitzadora i les convencions que brinda l’artefacte teatral, Donde empieza el bosque acaba el pueblo esdevé així un lloc nou a ser descobert des d’aquesta perspectiva. En l’acte sempre subjectiu de la seva contemplació és on es produirà el contacte, l’intercanvi.

Un lloc, a més a més, on el cos humà (centre expressiu en les peces teatrals de tota la vida) es deslocalitza i cedeix importància a allò aparentment inanimat. Celebrant l’accident i permetent en part que la peça es configuri sola, els Monte Isla han compost la funció a partir d’un desenvolupament conjunt de llums, so, escenografia i intèrprets a la sala d’assaig. 

Ni casa ordenada ni bosc salvatge. Un jardí, potser, que s’ha nodrit d’allò caòtic i accidental que dona forma a la naturalesa més salvatge, i que en el seu disseny escènic no pretén amagar que seguim dins d’una màquina fascinant de fer ficcions a mida humana. Monte Isla busca el suggeriment poètic i la potència revolucionària i transformadora de la liminalitat, d’allò en procés, a cavall d’una cosa i de l’altra, galopant en cercles per veure què surt. 

 

Idea i creació: Monte Isla Direcció i dramatúrgia: Andrea

Pellejero i Adrià Girona

Intèrprets: Pol Para, Cèlia Legaz i Andrea Pellejero

Direcció tècnica: Uriel Ireland
Disseny d’il·luminació: Gabriela Bianchi

Disseny de so: Uriel Ireland i Adrià Girona

Disseny d’escenografia: Monte Isla Construcció: Xim I. Rabassa Vestuari i espai escènic: Aleix García Producció executiva: Rut Girona

Administració comunicació i distribució: Monte Isla
Companyia resident de la Nau Ivanow de Barcelona.

Coproducció del Festival TNT, WorkspaceBrussels i Teatre de Lloret.

Amb la col·laboració de TeatroPuerto.

Amb el suport del Festival Sâlmon, l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Salt, l’Estruch
de l’ajuntament de Sabadell i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Agraïments

Miguel Pellejero, Roberto Baldinelli, Haizea Arrizabalaga, El Conde de Torrefiel, Vilma
López, Ma Ramos Corral , Aixa González, Nicolàs Carbajal, Ana Rovira, Núria Girona,

Idoia Aragón, María i Martín Sainz, Roberto Blanco, Pepe Pellejero, Igna Garcia, Carlus

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI