Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

EL CAMPING DE LAS DELICIAS

Colectivo Desplegándose

2 d’octubre de 10h a 11.30h, de 12h a 13.30h i de 16h a 17.30h

3 d’octubre de 10h a 11.30h i de 12h a 13.30h

Durada 90′

Escola Lanaspa Giralt, 5€

*Les entrades són per a nadons d’1 a 3 anys. Per cada infant poden entrar un màxim de dos adults acompanyants.

 

 

El TNT-kids compta aquest any amb tres propostes per a nenes i nens de diferents grups d’edat. A totes elles les uneix una mateixa voluntat: no infantilitzar, respectar la capacitat del seu públic de mirar, interactuar i decidir de forma autònoma. És també així en el cas d’El Camping de las Delicias del col·lectiu Desplegándose, dirigit a nadons d’entre un i tres anys d’edat.

El Carlos Fernández, membre del col·lectiu, insisteix a subratllar que el que proposen no és un dispositiu escènic, ni una instal·lació. El Camping són, senzillament, diferents materials i propostes de joc col·locades dins d’un total de set tendes de campanya. Set tendes que fan set bombolles i, dins de cada bombolla, una possibilitat singular: jugar de forma veritablement espontània, autònoma i segura.

Més de vint anys d’experiència amb nenes i nens d’aquesta edat —tant al seu estudi de Gijón com a Madrid— han permès als Desplegándose afinar gradualment el disseny de la proposta. Desgranant el gra de la palla han anat veient quins materials i tipus de joc funcionen per aquest ‘públic’ i quins no tant. Avís per a navegants: sembla ser que la llana i la sorra són una festa.

El Camping és un espai que afavoreix la concentració i fa desaparèixer el conflicte. El joc s’hi desenvolupa d’una manera diferent que al menjador de casa i la vivència dels nadons —que poden arribar a ser tres a dins d’una tenda— emergeix a partir d’un descobriment autèntic de la connexió interior entre allò que es troben i allò que senten. Màgia pura.

I les mames i/o els papes? Per protegir la possible profunditat de l’experiència, els Desplegándose recomanen una política d’estricta no-intervenció, tret que sigui realment necessari. Acompanyar i observar els bebès des de fora, però respectant al màxim el seu procés i les seves decisions.

Idea i disseny de Colectivo Desplegándose; Carlos Fernández i Marisa Amor

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI