Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

EL CARNAVAL NO ES ALEGRE. NATALIA FERNANDES.

EL CARNAVAL NO ES ALEGRE_TINY DESK

Natalia Fernandes

> Divendres 29 de setembre a les 20:00 a la Casa Alegre de Sagrera – Pati (accés pels Jardins – Carrer del Cardaire, 19)
> Dissabte 30 de setembre a les 19:00 a la Masia de Ca n’Anglada – Pati (accés per C/ Mare de Déu del Mar, 49)

DURADA: 30’
PREU: gratuït, entrada lliure
IDIOMA: castellà i anglès

*Ubicació exacta de l’accés de DIVENDRES:

*Ubicació exacta de l’accés de DISSABTE:

 

El Brasil és un país de contrastos. Entre l’eufòria de Copacabana i la repressió de Castelo Branco, entre el futbol i l’esclavisme, entre Lula i Bolsonaro. I a la Natalia Fernandes no hi ha res que la connecti més amb les contradiccions del seu país natal que la música. Després de deu anys vivint fora del Brasil i treballant a Espanya amb coreògrafs i dramaturgs com Jesús Rubio, Poliana Lima o Celso Giménez, la Natalia sent la necessitat de tornar a mirar als seus orígens. I ho fa amb una peça en solitari que es presenta a l’espai públic, com una forma de compartir per sentir-se menys sola. I per fer-nos sentir, també a nosaltres, més acompanyades.

Tot inspirant-se en el format musical del Tiny Desk, El carnaval no es alegre es presenta com un concert sense instruments ni talent musical. Sostinguda només per una playlist, la Natalia ens fa viatjar pels territoris imaginats d’un Brasil molt personal, on no hi falta la mirada irònica al funk, la samba o al twerking més desfermat.

El fil conductor que ho imanta tot és la figura de Caetano Veloso, que la Natalia descriu amb admiració com un artista polifacètic i impossible d’etiquetar que condensa totes les contradiccions i anhels del Brasil. Digne referent antropofàgic, la música de Caetano és un pou sense fons on es combina una mescla d’estils de procedències molt diverses, i que alhora ha exercit una influència immensa en la nova producció musical brasilera. Com diu la Natalia, parlar de Caetano implica haver de parlar de tots els universos que ell mateix ha proposat.

És per això que a la seva playlist no hi ha pràcticament cap cançó de Caetano. La Natalia aposta per fugir dels tòpics, per deconstruir les expectatives que el mateix format de concert proposa, i per aprofundir en la mescla i la contradicció com la millor manera de recórrer una geografia emocional del Brasil. I per ballar. Per ballar molt, en una celebració on estem totes juntes.

Creadora i Intèrpret: Natalia Fernandes 

Mirada Externa i Assistència Dramatúrgica: Celso Giménez

Coordinador Tècnic:  Iván Mozetich

Espai Sonor: Vicky Leaks

Col·laboradors: Isabela Rossi, Sofia Gasset, Carlos Galilea

Suport: Centro Coreográfico Canal, Conde Duque, La Caldera/Los Barros, Universidad Carlos III Madrid, Embajada de Brasil, Residencias Paraiso, Fiot, Pasoa2 i Dansa Valencia.

Distribució: Belén Martí Lluch

https://www.lacaldera.info/es/personas/natalia-fernandes

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI