Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

EXPLORE EL JARDÍN DE LOS CÁRPATOS

José y sus hermanas

9 d’octubre a les 19:30h
Teatre Alegria, 11€
Via streaming 3€

Del “Spain is diferent” de Fraga a la sobreexplotació de pisos turístics sota els para- sols d’Airbnb. Com hem arribat fins aquí? La campanya mediàtica Spain for Sure, llançada per la Secretaria d’Estat de l’Espanya Global quan la tinta que firmava la reobertura de fronteres post-confinament encara era humida, posava de relleu una realitat coneguda però no per això menys dolorosa i alarmant: Espanya no pot viure sense el turisme.

El col·lectiu José y sus hermanas desborda ganes de revolta i humor bandarra. Una família fluida de creadores de la generació que arriba (que ja és aquí!) per desestabilitzar els relats que semblen explicar-nos des de sempre. A Explore el Jardín de los Cárpatos es fixen en la història de la Marca Espanya. Una història saturada de totxo barat, precarietat i corrupció – i coberta per capes i capes de crema bronzejadora.

En un paisatge que ja no dona per més, i en una realitat econòmica que crida per pilars més sostenibles, José y sus hermanas es pregunten: serem capaços de reinventar què vol dir viatjar abans que arribi el següent desastre?

Defugint tant com poden l’artifici i anant més enllà de la caricatura, Explore el jardín… és un peça que va a ritme de pluja d’idees. Cossos, textos, vídeo i música en directe s’encavalquen amb l’objectiu d’animar al públic a contribuir a la recerca de significats. Al públic de sala i al de casa, ja que han formulat la proposta perquè també es pugui seguir via streaming. L’acompanyaran d’una pàgina web on es visibilitzin tots els materials que han forjat el procés de creació: noves eines digitals per superar la convenció que limita una obra teatral a un resultat acabat i vist dins una caixa negra.

A la seva primera peça, Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, una de les intèrprets deia: “¿A qué hemos de ir al teatro? A ver lo que pasa, no lo que nos pasa.” Doncs això: que flueixin les idees i que passi el que hagi de passar. Un assaig per veure si entre totes ho podem fer tot.

Creació: José y sus hermanas

Interpretació: Alejandro Curiel, Marta Díez, Carolina Manero, Gemma Polo i Glòria Ribera

Dramaturgista: Ignacio de Antonio Antón

Escenografia i vestuari: Patricia Albizu

Il·luminació: Cube.bz

Assessoria d’escena: Marco Layera 

Acompanyament: Cris Blanco i Tanya Beyeler

Vídeo: Maria Aponte

Disseny audiovisual: José y sus hermanas 

Disseny web: Patricia Albizu, Alejandro Curiel i Gemma Polo

Programació web: Acolor 

Producció tècnica: Helena Bantulà

Producció: Alejandro Curiel i Carolina Manero

Producció executiva: Marta Díez i Pia Mazuela

Comunicació: Gemma Polo i Glòria Ribera

Distribució: Palosanto Projects
 
Una coproducción de: Festival Grec 2020, Festival TNT, Temporada Alta, Teatre Lliure i Festival MeetYou Valladolid.

Amb el suport de: Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, Graner – Centre de Creació de la dansa i les arts vives, ICEC i Institut Ramon Llull 

Agraïments: María del Mar Pérez, Lucía García, Jesús Díez, Santi Araña, Jorge Luís Marzo, Xavi Gibert, Adolfo Abejón, Tino Fernández, Dani Miracle i Moisés

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

TORNA AL PRINCIPI