Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

Divendres 30 setembre 16.30h, 18.30h i 20h

Dissabte 1 octubre, 12h, passi especial obert a famílies amb infants a partir de 7 anys

Dissabte 1 octubre, 16:30h i 18h

Espai: Casa de la Música

Durada: 60 min

Idioma: català i text imprès en anglès

Preu: 11€

Les nyamnyam (l’Iñaki Alvarez i l’Ariadna Rodríguez), acompanyades per Blanca Callén, Carme Torrent, Manel Quintana i Dani Moreno Roldán, fan de cada INERT? un miniunivers a ser explorat des d’una mirada transcorpòria.

Transcorporealitat: la cosa va de pensar-nos en un mateix pla amb tot allò que ens envolta. Per exemple: posant el focus en la matèria, en els àtoms i el seu moviment, en la continuïtat entre cossos diversos. Des d’aquesta perspectiva, la clara distinció entre allò viu i allò inert es tensa, es posa en crisi. Una altra possibilitat és ajustar les nostres lents quan observem o pensem les escales i el temps. La vida dels objectes, com la dels arbres, també conté i conta històries: la pols que acumulen, les traces del seu ús, allò d’ells que ens travessa en forma de record… el nostre pas a través del temps acompanya el seu i ens connecta, ens fa companyes de vida. 

Per fer aparent aquesta cosmovisió radicalment humil i horitzontal, cada representació d’INERT? es construeix a partir de ressonàncies amb allò que ja era a l’espai abans d’arribar-hi. L’Ariadna i l’Iñaki van aterrar a l’Ateneu Candela de Terrassa fa dies. Van interessar-se per aquelles persones que no veiem sovint però que fan que tot rodi, van mirar entre cametes i van demanar permís per baixar als magatzems. I així, van anar trobant-se amb els objectes que configuren el patchwork-univers-estora per on ens mourem durant la funció. 

A sobre d’aquest patchwork ens hi trobarem un segon entramat fet de persones i anècdotes, accions corporals, fragments de discurs projectats o dits en veu alta i suggerències visuals que acompanyaran la nostra experiència. La de cadascú, ja que la peça està pensada perquè sigui la nostra manera singular de relacionar-nos i afectar-nos mútuament amb l’espai, els objectes i les històries el que l’acabi de sostenir. 

Fruit d’un pensar i actuar el més inclusiu possible, INERT? ens convida a pujar a escena però sense ocupar-ne el centre – i a conèixer la potència i l’emoció que s’allibera quan cedim espai a tot allò que és altre

FITXA ARTÍSTICA

Una peça de nyamnyam (Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez) en col·laboració amb Carme Torrent, Blanca Callén, Manel Quintana i Daniel Moreno Roldán.

Espai sonor: Daniel Moreno Roldán dins el projecte Myspace Dragon hoard

Disseny i construcció de l’espai lumínic:

Manel Quintana

Textos: Blanca Callén, Carme Torrent i Ariadna Rodríguez

Mirada externa: Carolina Campos

Una coproducció de la cooperativa NY NY SCCL i Antic Teatre, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Iberescena.

Amb la complicitat del ICI-CCN Montpellier – Occitanie / Direction Christian Rizzo (França), Lugar a Dudas (Cali, Colombia), CRL – Central Elétrica (Porto, Portugal), La factoria d’Arts (Banyoles), Festival Sismògraf (Olot), La Caldera – Centre de Creació de Dansa (Barcelona) y CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona).

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI