Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

IT DON’T WORRY ME

Atresbandes, Bertrand Lesca & Nasi Voutsas

30 de setembre a les 19h

Durada 75′

Escenari del Teatre Principal, 11€

 

It don’t worry me, sorgit de la trobada entre el col·lectiu català Atresbandes i el duo format per Bertrand Lesca & Nasi Voutsas, comença amb els intèrprets fent crònica en directe del que fan. “Un home es desplaça cap a la dreta, l’altre se’l mira. Dos performers, homes, com si fossin dos punts en un espai…”. Els creadors despullen, de bon principi, l’acte teatral.

I un cop fet la fulla en blanc, apareixen a l’escenari les grans preguntes de sempre: a què hem vingut aquí? Què podem aprendre d’aquests homes movent-se per l’espai? Han vingut a ensenyar-nos alguna cosa? Volem que ens ensenyin alguna cosa? Creiem que l’art ha de prendre partit?

Sobre el fil d’aquest debat, aquest espectacle explora les tensions entre art i correcció política. Més preguntes: som lliures d’ofendre? Ens hi atrevim? Podem fer servir el teatre per dir el que pensem de debò? A partir de la ironia i utilitzant diversos artefactes poètics, els dos col·lectius artístics es pregunten què és el que en un moment o altre han deixat de fer o de dir, i desgranen així i de mica en mica els mecanismes de l’ofensa.

Més encara: obren el mateix exercici a la sala i aprofiten aquest espai-temps relativament segur i delimitat –similar a una sessió de teràpia– per reflexionar amb l’audiència sobre les raons que ens porten a callar, ja sigui per por, responsabilitat o un excés de prudència.

Metaqüestions interessants, sobretot si les col·loquem sobre un rerefons polític i social europeu a través del qual l’atemptat contra Charlie Hebdo a França o les conseqüències de la Llei Mordassa a Espanya es mostren les implicacions –molt reals i molt tangibles– de la fricció entre correcció i llibertat.

intèrprets Mònica Almirall, Bertrand Lesca, Miquel Segovia, Albert Pérez Hidalgo i Nasi Voutsas 

il·luminació Ana Rovira 

vestuari Adriana Parra 

producció executiva Hattie Gregory 

coproducció Atresbandes, Bertrand Lesca i Nasi Voutsas

tècnic de so  Adolfo García

assessorament dramatúrgic Pablo Gisbert

amb el suport de: Arts Council England (Regne Unit), Festival de Otoño (Madrid), Centre Cívic Navas (Barcelona), Battersea Arts Centre (Londres), HOME (Manchester), Farnham Maltings (Farnham), Festival GIFT (Gateshead), Teatre Lliure (Barcelona), Graner Centre de Creació (Barcelona) i l’Institut del Teatre (Barcelona)

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI