Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

Divendres 30 setembre, 20h
Dissabte 1 octubre, 18h

Espai: Teatre principal Sala Cúpula

Durada: 60 min

Idioma: Espanyol resum en anglès

Preu: 7€

A La Doble Sesión, en Norberto Llopis (àvid lector de Jacques Derrida) parteix d’un text homònim del filòsof francès on es constata la impossibilitat de l’esdeveniment.

Això vol dir que en aquest espectacle, format literalment per dues sessions diferents entre si, en Norberto no s’ocupa d’allò material, sinó de la trama de temporalitats involucrades en l’intent (inútil) de fer-ho aparèixer. Jugant, més concretament, amb la temporalitat de l’escriptura, La Doble Sesión qüestiona escènicament la possibilitat de la paraula escrita de ser, de ser del tot, de ser un tot. 

Que és com dir que afirma la impossibilitat de quelcom com el teatre. 

Dolça, infinita, revolucionària paradoxa. Heu-nos aquí, al Teatre Principal de Terrassa. Després de comprar l’entrada, se’ns convocarà a una de les dues sessions possibles. Si vivim en el dia 30 de setembre, Ayer passarà avui, i Mañana haurà passat ahir. Ja en el plantejament de la jugada en Norberto ens parla d’un demà que no es pot realitzar, i d’un ahir que no es tancarà mai. Sigui el dia que sigui, hi assistirem, ens asseurem a les butaques i hi haurà algú a l’escenari. No podem anomenar, a això, ‘esdeveniment teatral’?

Agut observador de l’escena contemporània, en Norberto ha vist com en els darrers temps la  voluntat de fer vibrar el present escènic des d’una certa noció de ‘veritat’ (una idea molt de moda des dels anys seixanta del segle passat) s’ha anat aigualint per convertir-se en moneda de canvi, en un objecte capitalitzable i consumible més. Per a ell, tensar les cordes de la reflexió escènica vol dir abandonar l’aspiració a la materialitat d’una presència i girar la mirada en canvi cap al marge, cap al fons operatiu que pretén fer-la possible. També o particularment en la temporalitat de l’escriptura, on tot és transferència, tot és moviment. I allò que és moviment deixa traces més enllà del centre, no coneix de veritats absolutes i no s’està mai quiet per definició.  

La Doble Sesión és en Norberto, la paraula, i Derrida en una espiral d’accions, repeticions i pensaments que no s’acaben mai. 

 

Concepte i direcció:
Norberto Llopis Segarra

Assistència dramatúrgica:
Sofia Asencio
Il·luminació: Carlos Molina Llorens

Vestuari i assistència estètica:
Jorge Dutor
Foto i vídeo: Nelson Lizana Pòster: Davinia V Reina

Produït amb Ajudes a la producció escènica de l’Ajuntament de València.Amb el suport de residències artístiques a “Residències de creació” de La Caldera (Barcelona), Espai la Granja IVC (València), La Poderosa (Barcelona), Teatre el musical TEM (València), El Consulado (València).

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI