Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

PARNÉ

Glòria Ribera

30 de setembre a les 22.15h

Durada 60′

Nova Jazz Cava, 11€

El TNT tancarà cada dia amb una proposta musical que desborda el format convencional del concert. Són, totes elles, propostes transdisciplinàries que s’apropen des de la música a allò performàtic en el sentit més ampli. Aquesta edició el festival aposta per Mercedes Peón, Els Voluble i la Glòria Ribera, reina del cuplet pel segle XXI.

Després de triomfar amb el seu primer espectacle, Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria, amb Parné la cantant de Guissona segueix reivindicant des de la rabiosa actualitat aquest gènere musical (tan nostre com invisibilitzat).

L’amor que sent pel cuplet li ve de família, del padrí que li cantava a la iaia. I a l’amor s’hi suma un treball documental, musical i escènic rigorós. Per a ella, recuperar-lo no és només un gest nostàlgic, sinó que l’arranca d’entre les ombres perquè creu que segueix tenint moltes coses a dir.

Afegint ritmes de rap allà on abans tiraven de sarsuela, i adaptant els textos per actualitzar-ne la crítica política i social, La Ribera també en reivindica la naturalesa promíscua i bandarra. Perquè el cuplet de fa un segle ja era això: un espai creatiu carregat d’ironia, de revolta i d’emancipació. A més a més de ser titllat de pornogràfic i de perill per a l’statu quo precisament per ser un espai protagonitzat per dones.

Una altra de les coses fortes que ens recorden els cuplets de la Glòria Ribera és que, fa cent anys, ja li cantàvem a les mateixes precarietats vingudes de la mà del capitalisme. Parné! Plata! Cantant-li a la tossuda divinitat, la que tot ho dona i en el fons tan poc importa a la vegada, la Ribera relativitza, condemna i posa el dit a la llaga. Sense pietat, però sempre des de l’alegria. Que la vida, com els diners, és per gaudir-la.

Direcció, dramatúrgia, producció i vedet: Glòria Ribera

Producció musical: Gerard Valverde

Assessorament d’escena: Alejandro Curiel

Figurinisme i espai: Patricia Albizu

Confecció de vestuari: Javier Navas

Disseny d’il·luminació i tècnica de llums: Anna Boix

Tècnic de so: Eugeni Alsedà

Construcció d’objectes: Ramon Ribera

Assistent de producció: Ona Sallas

Agraïment especial: Amalia Calderón

Producció executiva: José y sus hermanas

Coproducció: FiraTàrrega, Festival TNT Terrassa Noves Tendències, Fira Mediterrània de Manresa i Antic Teatre

Col·laboració: Impremta Barnola i BCN Servilux

Amb el suport de Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, El Graner – Centre de Creació de la Dansa i les Arts Vives i Konvent Zero

Agraïments: Ignacio de Antonio Antón, Maria Aponte, Eva Balcells, Juanmo, Javier Barreiro, Francesc Cuéllar, Elliot Fischer, Gloria G. Duran, Marta Gibal, Núria Isern, Miguel Molina, Quim Pujol i Festival Càntut

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col.laboradors:

TORNA AL PRINCIPI