Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

> Dissabte 30 de setembre a les 12:00 i a les 17:00
> Diumenge 1 d’octubre a les 11:00

ESPAI: Ateneu Candela
DURADA: 80’
PREU: 5 €
IDIOMA: castellà

*Proposta per a nadons de 6 a 21 mesos (podran entrar acompanyats d’adults i només paguen els nadons)

Poques artistes s’han interessat tant pel públic menor de tres anys com en Carlos Fernández i la Marisa Amor, també conegudes com Desplegándose. Tot movent-se entre Madrid i Gijón, compten amb més de vint anys d’experiència dissenyant jocs i pràctiques de desenvolupament motriu per a nadons i infants. Fa dos anys ja van ser al TNT amb El cámping de las delicias, i ara hi tornen per estrenar el seu darrer projecte.

Un tret en comú de les tres propostes que enguany formen la secció Kids del TNT és l’aposta per involucrar directament els infants, per tal que visquin una experiència en primera persona. Al Taller de vol per a orelles, en Nilo Gallego els converteix en protagonistes d’un rodatge de so sense gravadora, mentre que a Ese mundo de ahí Buque bólido els convida a construir part de l’escenografia del seu espectacle. Les Desplegándose també creuen que els infants gaudeixen més del fet escènic si en formen part que si es limiten a seure en una butaca.

De fet, en Carlos ho deixa clar: als nadons no els interessen els espectacles. Com a mínim, no a la manera dels adults. Perquè al capdavall, què vol veure un adult i què necessita un nadó? En el cas dels nadons, la resposta és immediata: llibertat i autonomia per prendre les seves pròpies decisions. Sempre des del joc més lliure, Desplegándose acompanya els infants sense guiar-los, perquè puguin experimentar amb diferents objectes i materials. I, per primer cop, les mames, papes o iaies podran convertir-se en espectadores, mentre senten un text poètic i íntim sobre la mirada i el temps d’observació. Perquè no hi ha res més fascinant que observar un bebè. Com diu en Carlos, els bebès ens despullen.

Preludio és un primer contacte, l’inici d’un diàleg infinit. Una peça escènica per a nadons i adults alhora. Un espai de calma i llibertat en un festival que aposta més que mai per la contemplació, el repòs i la reobertura dels sentits.

Idea, text i direcció: Carlos Fernández López
Ajudant de direcció, coreografia i interpretació: Marisa Amor
Espai sonor: Óscar G. Villegas
Producció: Desplegándose C. B., Casa Encendida (Madrid), Festival Tnt Terrassa noves tendències (Terrassa, Barcelona)

http://www.desplegandose.com/el-equipo/

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI