Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

Mariona Naudin

SONGS FOR THE BITCH-WITCH WOMEN

Mariona Naudin

> Dissabte 30 de setembre a les 22:30

ESPAI: Teatre Principal – Escenari
DURADA: 60’
PREU: 11 €
IDIOMA: català i castellà

*Aquest espectacle conté efectes de llum estroboscòpica

La pregunta que fa arrencar aquest projecte és extremadament simple: per què el fet de ser dones implica que el que diem es posi en dubte? Una pregunta que, com diu la Mariona Naudin, és íntima i pública a la vegada. Des d’una Cassandra que ningú es creu a una Joana d’Arc cremada a la foguera, d’una Cristina de Tirs amb la llengua arrencada a una Ana Orantes cremada viva després de denunciar els maltractaments del seu marit en un plató televisiu. Malauradament, no costa gaire trobar exemples de figures femenines ridiculitzades, mutilades o assassinades pel fet d’haver alçat la veu i haver irromput en un espai tradicionalment dominat pels homes.

A la recerca que ha dut a terme com a resident del TNT, la Mariona s’ha concentrat en el poder polític de la veu i la paraula, alhora eina de control i possibilitat de fuga i subversió. Diverses cròniques expliquen que, en certs episodis de crema de bruixes, la veu de les dones torturades s’elevava sobre el brogit del foc i podia sentir-se molt després que les flames s’haguessin extingit. Aquesta inquietant veu extracorpòria que es nega a morir és la base d’una investigació que s’endinsa en el món d’allò irreverent i monstruós. Perquè les dones sempre hem estat molt a prop dels monstres.

No us espereu, però, un espectacle sobre bruixes. La monstruositat només és el punt de partida per explorar, a través de la veu i la transformació del cos a escena, què significa ser hereves d’una nissaga infinita de repressió i desobediència, al mateix temps que ens plantegem què volem, o podem, deixar en herència cadascuna de nosaltres.

Per a moltes dones que no han tingut mai ni veu ni propietats, les cançons han estat l’única herència possible. I també una manera d’encriptar sortilegis, profecies i pràctiques de solidaritat. Amb aquest espectacle, la Mariona llança la mirada cap al futur a través de l’oralitat de les cançons, que es transmet d’un cos a un altre cos i d’una generació a una altra generació.

https://marionanaudin.com/

Idea i direcció: Mariona Naudin Lorda

Creació: María García Vera, Edi Pou, Sara Fontán, Núria Andorrà i Mariona Naudin.

Interpretació: María García Vera, Mariona Naudin i Núria Andorrà.

Producció: Imma Bové

Dramaturgia: Marc Villanueva

Espai i vestuari: Pau Masaló

Espai lumínic: Ana Rovira

Mentoria: Sofía Asencio

Ull extern: Alberto Cortés

Aquest projecte està co-produït per Fundació Joan Brossa-Centre de les Arts Lliures,

Festival TNT, Espai Nyam Nyam i OSIC (Generalitat de Catalunya). 

Amb la col.laboració de: Teatre de Palamós, El Graner-Mercat de les Flors, L’Animal a

l’Esquena i “Si no vols pols no vinguis a l’era” Espai Nyam Nyam.

https://marionanaudin.com

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI