Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

WAYS TO SUBMIT. IRA BRAND.

WAYS TO SUBMIT

Ira Brand

> Dissabte 30 de setembre a les 17:15

ESPAI: Casa de la Música
DURADA: 60’
PREU: 11 €
IDIOMA: anglès (subtitulat en català)

 

La programació internacional torna al TNT, i ho fa amb dues peces molt diferents però que posen un mateix tema sobre la taula: les relacions interpersonals. Després del distanciament forçat a què ens va obligar la pandèmia, sembla inevitable repensar com ens relacionem i ens tractem les unes a les altres. A Ways to Submit, l’Ira Brand ens confronta cos a cos amb un dels aspectes més problemàtics de qualsevol relació: el poder i la submissió.

Ara bé, endinsar-se als plecs del poder no és necessàriament una operació violenta. Ben al contrari, pot acabar sent un viatge d’autodescoberta, lúdic i estimulant. Per preparar aquesta peça, l’Ira va estar explorant un seguit d’exercicis de dominació on el consentiment és fonamental, des de pràctiques sexuals BDSM fins a arts marcials com el jujutsu brasiler. Acabar rodolant per terra pot ser una experiència reveladora. L’Ira ho sap molt bé, i per això proposa un context que ens permet observar com ens afecta el desig de sotmetre’ns (o d’imposar-nos) des de la llibertat i la immediatesa.

Així com Marina Abramović posava el seu cos a disposició del públic a la seva cèlebre peça The Artist Is Present, Ways to Submit posa l’accent tant en el cos de l’Ira com en el nostre, tant si ens involucrem com si mirem de passar desapercebudes. Perquè les relacions de poder no són unilaterals, i al final, la responsabilitat és sempre col·lectiva, tant dins del teatre com fora.

L’Ira creu que cada espectacle obre interrogants que ens porten al següent. La seva peça Break Yourself, on investigava la performativitat i violència del gènere mitjançant la fabricació d’un alter ego masculí, va desembocar en Ways to Submit. El seu darrer projecte, Commitment Phobe, té el dubte com a tema principal. I és que el germen del dubte es troba ben bé al cor de Ways to Submit, una peça que genera més preguntes que conclusions. Com actuem? Què volem veure? D’on pot sorgir quelcom realment inesperat? No podem fer desaparèixer el poder, així que permetem-nos almenys d’explorar-lo sense prejudicis, i posem-nos en dubte.

Concebut, escrit i interpretat per: Ira Brand

Dramatúrgia: Jo Bannon

Disseny tècnic i il·luminació: Jo Palmer i Noah Voelker

Disseny de so: Yas Clarke i Jethro Cooke

Tràiler: Claire Nolan

Amb el suport de: National Lottery a través de l’Arts Council England

Encàrrec: The Yard Theatre

Amb el suport de: Cambridge Junction i The Marlborough Theatre

https://www.irabrand.co.uk

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI