Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

DONDE EMPIEZA EL BOSQUE ACABA EL PUEBLO

MONTE ISLA

A la muntanya hi ha un bosc d’avets. Creuant la carretera a la banda del bosc hi ha una casa quadrada i blanca. A l’altre costat de la reixa hi ha un jardí, on hi ha una piscina i una gandula, la gespa ben tallada i testos amb plantes. De la finestra surt una llum solitària en la foscor. Després de la finestra hi ha una sala. Dins de la sala hi ha una televisió encesa, i a la pantalla es projecta una pel·lícula. A la pel·lícula, unes criatures aguaiten uns passejants rere la mala herba fosca de bosc.

El projecte de la companyia Monte Isla sorgeix de voler materialitzar escènicament les tensions que expressa plàsticament Edward Hopper en alguns dels seus quadres (la majoria pintats a la seva residència d’estiueig a Cape Cod). En aquests quadres s’expressen amb una violència silenciosa a través de l’espai, el color i la forma, els límits entre la civilització i la natura. El conflicte, tal i com el pintor americà el presenta, apel·la a la companyia per la seva senzillesa, condensació i força amb la qual planteja un dilema filosòfic tan complex. Un lloc sense paraules, on només hi ha un univers dens incomprensible, que existeix dins dels quadres de Hopper. És per això que la companyia pretén habitar, desxifrar, esbudellar i recompondre aquests quadres construint una peça de caràcter plàstic, sense intèrprets, on els ingredients principals són la mirada de l’espectador i una “escenografia viva” a partir de la qual s’articula la dramatúrgia.

L’espectacle es basa en l’imaginari d’un thriller, i en la transposició d’aquest llenguatge audiovisual als mecanismes i convencions teatrals. La intenció de la companyia és crear un dispositiu escènic que es transformi a partir de la llum i el so, a més de diversos objectes i materials. L’escenografia és un ens amb veu pròpia que s’accionarà per articular la narració dramàtica.

Sobre la companyia

Adrià Girona, Andrea Pellejero i Rut Girona es van graduar junts a l’Institut de Teatre de Barcelona el 2018 dins de l’itinerari d’interpretació (Teatre visual). El 2020 s’agrupen per crear Monte Isla amb el projecte Allí donde no estamos, amb el qual guanyen el DespertaLab 2021 de Nau Ivanow (espectacle estrenat a l’Espai nyamnyam a l’agost de 2021, dins de festival Si no vols pols no vinguis a l’era).  Uriel Ireland s’uneix a la companyia al 2021 com a cap tècnic esdevenint el quart membre de la companyia.

A part dels seus integrants principals, la companyia compta amb col·laboradors que treballen com a satèl·lits de forma intermitent: XIm i. Rabassa (Escultor) i Miguel Pellejero (Maquinista).

L’objectiu de la companyia a llarg termini és consolidar-se professionalment a Catalunya i generar una plataforma de trobada interdisciplinària i investigació artística al voltant de la creació teatral contemporània.

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI