Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

EL MOVIMIENTO

DUTOR MONTDEPALOL

El Moviment (autòcton) és un projecte de creació artística d’autoria col·lectiva i ciutadana. Un moviment generador de nou folklore: danses socials contemporànies amb les quals identificar-se. Com seria la dansa de la Ciutat de Terrassa?

En paraules dels seus creadors Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol: “Volem generar noves danses socials amb comunitats i col·lectius diversos. Volem aconseguir la dansa d’un barri, la dansa d’una comunitat de veïnes, la dansa de l’ajuntament, la dansa d’un poliesportiu, d’una escola o d’un mercat i pensar col·lectivament com podem conservar-la, transmetre-la, cuidar-la i registrar-la com a patrimoni immaterial per tota la ciutat i la totalitat de la seva ciutadania. Volem generar danses inclusives i incloents. Proposem un espai d’investigació, pensament i creació amb la ciutadania per inventar noves formes folklòriques que representin cada comunitat involucrada; posar el cos en allò social.

El Moviment és un projecte fonamentalment participatiu de creació de danses identitàries col·lectives, amb afany transformador envers els seus participants i per al territori. Suposem que el folklore que coneixem deu el seu origen a una funcionalitat, a un perquè: danses de celebració, de mort, meteorològiques, d’iniciació, d’agricultura, de festeig… o per a la resolució de conflictes! No pretenem qüestionar aquestes formes conegudes, si no generar-ne de noves, i afegir-les a la tradició. És un gest des de la creació contemporània cap al folklore i la tradició: una tradició contemporània.

Aquest projecte respon a un moment de crisi identitària que percebem al nostre voltant i creiem que podria ser un reforç inspirador per a la construcció de relacions socials i veïnals.”

Sobre els artistes

Guillem Mont de Palol i Jorge Dutor comencen a col·laborar en el 2008 a Amsterdam i han produït junts els treballs UUUHHH, YO FUI UN HOMBRE LOBO ADOLESCENTE INVENTANDO HORRORES (2009), Y POR QUÉ JOHN CAGE? (2011), #LOSMICRÓFONOS (2013), la pel·lícula THIS MOVIE (2013), GRAND Applause (2016), i al costat de Cris Blanco dues peces, LO MÍNIMO y LO PEQUEÑO.

Els seus treballs han estat presentats en diversos contextos nacionals i internacionals com: La Casa Encendida, Antic Teatre, Mercat de les Flors, Festival Escena Abierta Burgos, AltVigo, Short Theatre Festival Roma, Festival NEO, Festival In-presentable, Living Room Festival, A arran de terra Gran Canària, La Alhóndiga Bilbao, CA2M, Panorama Festival-Rio de Janeiro, Tabakalera-Donostia, Flare Festival Manchester, Festival CuatroxCuatro, Mèxic, Museo Universitario de l’Xop CDMX, NAU Santiago de Xile, Julidans Amsterdam, Teatre Principal de Palma entre d’altres.

També desenvolupen la seva vessant pedagògica en forma de tallers. Juntament amb les seves peces proposen laboratoris on comparteixen les seves eines de treball, i gestionen grups com DECORUM de MACBA o Artefactes Escènics de Teatre Artesà del Prat de Llobregat.

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI