Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

INTERIOR NOCHE

SERRUCHO

L’any 1981 a la universitat de Tennessee es va dur a terme un experiment amb un grup d’estudiants voluntaris. A cada subjecte se li va mostrar un model d’habitació en miniatura, totes iguals però d’escales diferents. Jugant a ser ells mateixos a la maqueta de la sala l’acceleració en la seva percepció del temps va ser inversament proporcional a l’escala de les maquetes, és a dir, el temps passava més ràpid com més petit era tot, inclosos ells mateixos.

Objeto-Tiempo és un projecte d’investigació i creació artística d’una peça d’arts en viu que té com a objecte d’estudi la relativitat de la percepció temporal i les seves conseqüències des d’una perspectiva física, social i teatral. Aquests temes es formalitzaran en un dispositiu escènic a través d’eines narratives pròpies de les arts d’acció i el cinema expandit, barrejant experiència, vídeo, text i dispositius mecànics.

La companyia proposa experimentar directament temps diferents als nostres en lloc d’utilitzar tecnologies per transportar altres realitats a la nostra escala temporal. Bevent de fonts que van des de la història oral a la ciència ficció volen trencar la linealitat temporal, fer-la reversible… En definitiva, perdre el temps, ja que només des de l’esforç col·lectiu -per això serveix el teatre- podrem tenir la mínima oportunitat d’entendre el nostre moment.

Sobre la companyia

Serrucho són Ana Cortés, Paadín i Raúl Alaejos, una companyia de teatre que treballa a partir d’objectes. El seu primer espectacle Archivo es va estrenar al Festival Imperdible i ha passat pel Festival de Otoño (Madrid), Escena Abierta (Burgos), Festival TNT (Terrassa) i MeetYou (Valladolid).

Abans de ser Serrucho, Serrucho va ser Serrín: un col·lectiu que experimenta amb dispositius físics i audiovisuals per trobar nous formats en a l’àmbit de l’art i de la comunicació.

En l’àmbit escènic, han treballat amb l’artista visual i coreògrafa Olga Mesa, Compañía Doctor Alonso, amb Nilo Gallego i Chus Domínguez en el seu projecte Orquestina de pigmeos, companyia que treballa en el context de la performance i la intervenció site specific.

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI