Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

NO HAY TIERRA MÁS ALLÁ

Urati

#NoHayTierraMásAllá és la trobada de dos grups de joves: uns, els habitants de la banda nord de l’hemisferi, i els altres, aquells que vénen de més enllà de les aigües de la Mediterrània. És el crit desesperat d’una generació que perd la vida en tan sols 1.424 metres d’aigua, mentre la seva generació homòloga del nord assisteix impàvida a la desintegració dels seus cossos en un oceà virtual.

#NoHayTierraMásAllá és una investigació escènica sobre com entendre el concepte de la migració dins el nostre món virtual, a partir d’una posada en escena on es combina un treball social amb els habitants migrants del territori, una instal·lació escènica participativa i l’ús de tecnologies d’avatars virtuals.

#NoHayTierraMásAllá és el testimoni gràfic i en streaming de la deterioració lenta i inexorable d’una Europa el lema de la qual, Units en la diversitat, es descompon davant els nostres ulls.

#NoHayTierraMásAllá ve a ofegar-nos en el mar virtual que hem generat, on fins ara només hi havíem practicat snorkel. És la veu d’uns nens que van néixer al costat incorrecte de la Mediterrània. És la certificació homologada que potser hem arribat a la fi. És la plasmació de dos mons completament diferents.

#NoHayTierraMásAllá és l’antic lema oficial del Regne d’Espanya.

 

Sobre els artistes

URATI Lab és un laboratori de recerca escènica que parteix de la idea d’explorar “en temps real” el xoc entre el món virtual i el món material. És una comunitat de diverses persones que procedeixen del món de l’escena, l’escenografia, les arts plàstiques, el disseny i l’audiovisual. Aquesta unió neix de la voluntat d’explorar les possibilitats plàstiques de l’escena des d’una òptica particular, posant valor en l’espai, el so, la llum, el

disseny de personatge i altres terrenys tradicionalment relacionats amb l’escenografia, com a motors de la creació escènica. Les seves propostes es troben a mig camí entre l’artesania i la tecnologia d’avantguarda, buscant restablir els vincles amb la comunitat i reivindicant la virtualitat com una eina al servei de la ciutadania. Han creat la primera peça, Tardígrados, una peça que explora el territori de la urbe en relació a la memòria a través de la realitat virtual amb el suport del Festival Salmon, Teatre L’Artesà, Konvent i MediaEstruch. Amb la present residència, de la mà del TNT i Terrassa Arts Escèniques, a No hay tierra más allá investigaran sobre la migració i la seva desintegració conseqüent en el món sense límits de la virtualitat.

Autoria: Urati Lab

Escenografia, concepte i posada en escena: Albert Chamorro

Ajudant de direcció i dramatúrgia: Úrsula Tenorio

Espai sonor: Sergio Camacho

Telons pintats: Marta Lofi 

Assessoria artística: Txalo Toloza

Producció: Urati Lab

Col·laboració en la recerca: Carmen de la Flor (migrastudio), Youssef Salim, Ángeles Schjaer (Pro Activa Open Arms), Xavi Garriga (EAIA), Centre d’acollida ASSÍS (Roger Fe), Serveis Socials Sant Joan de Déu (Pilar Castañeda).

Organitza:

Amb el suport de:

TORNA AL PRINCIPI