Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

NETI NETI

Amalia Fernández

Neti neti és un concepte de l’hinduisme que significa alguna cosa així com “ni això, ni allò”. És el mètode per a acostar-se a la comprensió del diví, l’absolut, el principi de l’existència o com vulgui dir-se-li. Aquesta comprensió no només no pot ser aconseguida per la via intel·lectual, sinó que requereix esquivar la lògica racional per tenir lloc. Alguna cosa semblant a una epifania…

Neti neti és una recerca a partir de la dansa que començarà el setembre del 2020. Per dur-la a terme, Amalia Fernández Sánchez convidarà a l’artista Mónica Muntaner per treballar amb ella. Dues creadores de la mateixa generació, que han ballat en el passat i que han transitat altres camins (altres formes de comunicació) en les arts escèniques. Totes dues professores de ioga.

“Tinc la intuïció que és un encert en aquest moment de la meva trajectòria centrar aquesta recerca artística en la dansa com a lloc que ha de significar alguna cosa per mi, en els balls de parella que tant m’agraden, en les coreografies populars que compleixen la funció ritual de fer-nos experimentar el cos col·lectiu, en el moviment d’un cos que pot o no tenir significat i que pot o no tenir sentit. I tot això és acció i alhora contemplació. Tot això és una cosa que té a veure amb mi i que observo des de fora com si fos una turista vinguda d’un altre planeta…”

 

Sobre l’artista

Ballarina i coreògrafa, estudia Dansa Clàssica i Contemporània al Real Conservatori de Sevilla i a l’Escola del Teatre de la Dansa de Madrid (INAEM), completant la seva formació amb diversos coreògrafs: Francesc Bravo, Debra Greenfield, Carl Paris, Ana Buitrago, Elena Córdoba, María Ribot i Mónica Valenciano amb la qual treballa des de 1994 fins al 2005 a la Cia. El Bailadero- Mónica Valenciano com a intèrpret i ajudant de direcció en 5 espectacles.

Com artista independent ha estrenat els espectacles: Matrioshka el 2005, Maia el 2006, Shichimi Togarashi 2007, Las perras 2008, Kratimosha 2009, Souvenir 2010, En Construcció 1 2010 i En Construcció 2 2014, Perrita china 2014, El resistente y delicado hilo musical 2016, Expografía Colectiva i Expografía Retrospectiva 2019. Actualment treballa en la peça Entre tu y yo en col·laboració amb Juan Domínguez que s’estrenarà al novembre del 2020. Ha col·laborat en projectes de Gary Stevens, Odd Enginears, Karin Elmore, Cuqui Jerez, Sonia Gómez, etc.

Compagina la seva activitat professional amb la docència des de 1996 i és professora certificada de Ioga Iyengar.

Concepte i direcció: Amalia Fernández

Creació i interpretació: Monica Muntaner i Amalia Fernández

Projecte coproduït per Centro Cultural Conde Duque i Festival TNT amb el suport del Graner

NOTÍCIES RALACIONADES

Organitza:

Amb el suport de:

TORNA AL PRINCIPI