Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

Foto: Nora Baylach

TSUNAMI or something’s gonna happen tonight

CARLOTA GRAU

TSUNAMI or something’s gonna happen tonight és un projecte de creació escènica que parteix de qüestionar i deconstruir quins són els mecanismes per generar el discurs de la por i quina capacitat tenen aquests de modificar la percepció de la nostra realitat. Un projecte interdisciplinari que transitarà entre el teatre d’objectes, la dansa contemporània, la performance, el cinema d’animació, entre la realitat i la ficció. Un dispositiu de caràcter immersiu i pròxim a la instal·lació articulat per una intèrpret, objectes quotidians, la llum, l’espai sonor i projeccions de text.

Aquest projecte escènic neix del pretext d’un augment noticiable de les catàstrofes ambientals i la instauració d’una “societat hipocondríaca” que veu la seva existència constantment en perill a través de les fake news, informacions contradictòries, que ens bombardegen constantment. Els mitjans de comunicació informen sobre la meteorologia com si fos La guerra dels mons d’Orson Welles, els científics no es posen d’acord i la societat se sotmet a el relat de la por dia rere dia percebent el seu futur cada vegada més incert, amb un preocupant augment de el feixisme, una crisi econòmica, l’esgotament dels principals recursos d’energia, i, per tant, s’instaura la preocupació excessiva de la pròpia existència humana com una obsessió.

Quins són els mecanismes per construir el discurs de la por? Com afecta el discurs de la por en el nostre cossos? En el nostre inconscient? Quin grau d’influència té aquest en la construcció de la nostra realitat? Quina capacitat té de transformar la nostra societat? Com construïm a l’altre? A l’enemic, al monstre?

Sobre l’artista

Carlota Grau és una artista emergent que s’interessa en investigar la relació que s’estableix entre el pensament i el cos, o dit d’una altra manera, com crear pensament des del cos i com manifestar allò intangible a través de la matèria. S’interessa per la creació d’una narrativa escènica sensorial utilitzant mètodes de la tècnica cinematogràfica, dansa, teatre i el llenguatge plàstic.

Darrerament, ha dirigit l’espectacle Ahir de la companyia Animal Religion (Teatre Nacional de Catalunya, 2020), ha col·laborat com a dramaturga i ajudant de direcció en diferents espectacles i ha participat com a assessora de moviment i coreògrafa en projectes teatrals. També formada en dansa contemporània a Barcelona i ballarina de danses urbanes, ha pogut col·laborar com a intèrpret en projectes escènics i audiovisuals. Actualment, col·labora com a dramaturga i ajudanta de direcció en diferents projectes

 

FITXA ARTÍSTICA

Creació: Carlota Grau
Espai escènic: Xesca Salvà
Espai sonor i música: Clara Aguilar
Espai lumínic: Joana Serra
Foto: Nora Baylach

Aquest projecte ha rebut la beca d’investigació i innovació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya durant el 2020 i també ha rebut la beca Premi Ciutat Barcelona 2021.

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI