Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

WASHINGTON by Lars von Trier

MATÍAS DAPORTA

WASHINGTON by Lars von Trier és un projecte d’investigació sobre la trilogia sense acabar que Lars von Trier va iniciar el 2003 anomenada USA Land of Opportunities. Una trilogia crítica amb la societat i la cultura nord-americanes que, per raons desconegudes, mai va completar. Consta de dues pel·lícules: Dogville (2003), Manderlay (2005). Washington hauria estat la tercera.

Què passa quan una trilogia o un projecte no arriben a tancar-se mai? O quan cancel·len una sèrie amb un cliffhanger en el seu últim capítol? Que la poètica de l’especulació pren lloc. L’absència esdevé potència política. El projecte deixa de pertànyer al seu autor, per democratitzar-se en les ments d’aquells que vulguin imaginar una continuació o un final.

Aquesta peça serà un exercici d’especulació sobre què podria haver estat Washington, una pregunta amb una multiplicitat de respostes: com continuaria la història de Grace?

L’assalt al Capitoli nord-americà de fa uns mesos va obrir la porta a un replantejament global de l’hegemonia política dels Estats Units sobre el món i la cultura. Des de llavors, la màscara que utilitzava Estats Units per vendre una imatge de seguretat i estabilitat ha estat revelada en contextos mainstream; que ha produït una bretxa en el que estava establert. Aquest esdeveniment serveix d’excusa al creador Matías Daporta per obrir un espai de pensament al voltant de la independència d’Europa en la seva construcció interna i gestió independent de les seves relacions internacionals, sobretot amb les seves ex-colònies a Llatinoamèrica i Àfrica, i altres territoris com l’Orient Mitjà i Àsia.

En paral·lel a l’estudi de les pel·lícules anteriors per intentar introduir-se en l’estètica i lògica conceptual de Lars Von Trier, el creador emprendrà un viatge d’investigació sobre les relacions internacionals entre Europa i els Estats Units. La història de Grace serà un contenidor de metàfores que parlaran i llançaran preguntes sobre el nivell d’influència que suposen decisions diplomàtiques en l’art i la cultura preses pel que fa a el comerç o la seguretat nacional.

Sobre l’artista

Artista multidisciplinar, BA en Coregorafía (SNDO) per la Universitat d’Amsterdam, es gradua amb matrícula d’honor del Màster de Pràctica Escènica i Cultura Visual del Museu Reina Sofia. Té una llarga experiència en nous processos teatrals i performàtics, així com accions amb una implicació social i política important. Va ser artista resident de el centre d’art veem d’Amsterdam. Fundador de la iniciativa Annonymous Museum for Unsigned Works. Actualment és director de festival Me gustas pixelad_  a La Casa Encendida, un programa d’arts vives sobre la relació d’aquestes amb l’art digital i els videojocs.

Organitza:

Amb el suport de:

TORNA AL PRINCIPI