Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

TNT 2021: Una edició d’estrenes per fer ‘florir’ la creació contemporània del país


03 setembre 2021, 10:30h

– La 14ª edició del TNT tindrà lloc del 30 de setembre al 3 d’octubre de 2021. Sota el lema “florir”, i tenint en compte el context actual, el festival reivindica la necessitat i urgència de fer mudar la perspectiva a través de les arts vives

– La programació la conformen un total de 22 espectacles, d’entre els quals 12 coproduccions, 8 de companyies residents, 11 estrenes i un total de 47 funcions en 18 espais diferents de la ciutat

– El TNT 2021 s’obre a més districtes de la ciutat, treballa amb diversos col·lectius, presenta peces per als més petits en el marc del TNT Kids i acabarà cada dia amb una proposta musical transdisciplinària

Terrassa, 3 de setembre de 2021. El Festival TNT – Terrassa Noves Tendències ha presentat la seva 14a edició, que tindrà lloc del 30 de setembre al 3 d’octubre i que inclou vint-i-dues peces, la meitat de les quals són estrenes. Una edició que aposta pel risc i que acull molts treballs que s’han gestat en aquest present voluble, al qual es refereixen constantment. En aquest sentit, la voluntat del Festival TNT és impulsar la creació contemporània del país amb una política de residències i coproduccions que faciliti la creació d’un teixit sòlid per als i les artistes.

Enguany el TNT pren com a imatge els fongs, a través dels quals busca florir: atendre el malestar, allò que no funciona, la necessitat de canviar la nostra manera de viure i de mudar la perspectiva a través de les arts vives.

El TNT 2021 s’obrirà a més districtes de la ciutat i el preu dels espectacles oscil·larà entre els 3 € i els 11 €. Les entrades es poden adquirir ja a través de la web tnt.cat/programacio/

Una programació per explicar el nostre present 

Després d’un any de procés creació, les sis artistes/companyies que han format part del Programa d’Acompanyament a Artistes Residents 2020-2021 culminaran el seu projecte amb l’estrena de les seves creacions, a les quals el festival ha acompanyat artísticament i econòmica.

Així, el TNT presenta els treballs de les companyies Las Huecas i Urati Laboratori, dos col·lectius de creadores i creadors, molt joves, emergents i innovadors, que se centren, els primers, en la gestió privada de la nostra mort, i els segons, en el cos migrant en relació amb el cos virtual, respectivament. Dues propostes que interpel·len directament al nostre present. Com també ho fan Vértebro o Bárbara Bañuelos, que han treballat al voltant de conceptes com la bogeria contemporània, l’autoexplotació o la sostenibilitat. També s’estrenaran els projectes de les artistes residents Amalia Fernández, i el seu retrobament amb la dansa, o Aurora Bauzà i Pere Jou, que converteixen corporalitat i so en un únic llenguatge.

L’experimentació a través de nous formats està present en tots els espectacles programats del TNT, i enguany es presenta amb força amb propostes com les de María Jérez i Edurne Rubio, que porten els fenòmens naturals a la sala de teatre, El Conde de Torrefiel amb el seu exercici escènic per a un espectador, o el col·lectiu escènic Los detectives, que s’ha llançat a experimentar amb el cinema i el plaer dels cossos.

Un TNT de i per a la ciutat 

Per tal de seguir connectant amb el teixit de la ciutat de Terrassa, el TNT incentiva més que mai el treball amb col·lectius i, en algunes peces, en ressonen les veus, els cossos, el coneixement. Per exemple, amb el treball de Xesca Salvà i Marc Villanueva, on un grup de biòlogues ha posat la seva experiència de vida al servei d’una peça que dirigeix la mirada a la vida dels bacteris i els fongs; o el treball de Ça Marche, on un grup d’infants posa cos i joc al centre. 

En aquest sentit, el festival també ha iniciat una primigènia expansió de la programació cap als districtes. Enguany ho fa amb La llista de Quim Bigas, que també serà la clausura del festival el diumenge al migdia a la plaça de l’Ajuntament, i Vivir en Videoclip d’Anto Rodríguez, un concert-karaoke popular que esdevé una invitació en tota regla a cantar i ballar.

El festival vol seguir enfortint la relació amb els joves artistes emergents de la ciutat i aquest any ho fa en col·laboració amb la Comunitat de Creació Artística el Corralito, que presenta 3 peces: de Neus Masdeu; Mar Garcia i Javier Soler; i Victor Pérez-Pallarès, seleccionades a través d’una convocatòria pública.

 

Fi de jornada amb propostes musicals 

Les tres nits del festival acabaran amb propostes musicals que desborden el format concert. Glòria Ribera, Los Voluble i la gallega Mercedes Peón presentaran els seus darrers treballs que comparteixen, a més d’un marcat caràcter transdisciplinari, reivindicacions profundament polítiques que són l’arrel i l’origen de les seves creacions singulars.

Un TNT també per als infants 

Aquest any, en el marc de l’itinerari TNT KIDS, es podran veure tres propostes de nous formats que busquen potenciar l’espectador actiu i fugir de la infantilització. Un bon exemple és la proposta dit dit de Condegalí, un taller-peça que reivindica el tacte com a eina de coneixement i que en els temps actuals es presenta com una lliçó fonamental. També s’hi podran veure els treballs del Colectivo Desplegándose, dirigit a nadons, i de Xesca Salvà, que adapta el seu Cases per a nenes i nens d’entre 8 i 14 anys.

Jornada PRO i presentació dels nous artistes residents 

Durant el matí del divendres 1 d’octubre tindrà lloc l’habitual jornada per a professionals, on es presentaran els 6 projectes seleccionats per formar part del Programa d’Acompanyament a Artistes Residents 2021-2022 i que s’han fet públiques avui: 

  • Objeto-Tiempo, de la companyia Serrucho
  • Donde empieza el bosque acaba el pueblo, de la companyia Monte Isla
  • WASHINGTON by Lars von Trier, de Matías Daporta
  • TSUNAMI or something’s gonna happen tonight, de Carlota Grau
  • El futuro, d’El Pollo Campero, Comidas para llevar
  • El movimiento, de Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol

Tota la informació sobre els nous artistes residents a tnt.cat/residencies/.

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI