Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

EL FESTIVAL D'ARTS VIVES I NOUS FORMATS

del 30 de setembre al 3 d'octubre de 2021

Florir és una paraula polisèmica. El diccionari dóna vàries definicions, totes precioses. La primera: convertir les plantes en flor o aparèixer les flors. En un sentit més ampli: prosperar, estar en ple vigor. Però també: cobrir-se de fongs. Crec que totes les accepcions ressonen en l’edició d’aquest any que arriba amb la sensació compartida de que hi ha massa coses sobre les que hem de parlar. Durant tot aquest temps se’ns han acumulat les inquietuds, les pors, les mentides, també les ganes. Perquè, com diu el filòsof alemany Hartmut Rosa, allò d’abans de la pandèmia era tot menys normal. Per això aquest any el festival floreix, però ho fa com ho farien els fongs; descomponent la matèria orgànica, convertint allò podrit en fertilitzant per altres espècies, allò que ja no ens serveix en vida, en una altra vida. I per això la imatge del cartell d’aquest any.

Aquesta edició el programa inclou vint-i-dos peces, la meitat de les quals són estrenes. Això implica que és una edició amb risc, una paraula que defineix el festival però també el moment que estem vivint. Acollim molts treballs que s’han gestat en aquest present voluble i potser per això s’hi refereixen. Com no fer-ho? Potser el més revolucionari en la nostra societat actual sigui reflexionar críticament tal i com ens proposen les pràctiques artístiques que apel·len a allò real. Així, presentem els treballs de les companyies residents Las Huecas i Urati, dos col·lectius de creadores i creadors, molt joves, emergents i innovadors, que se centren en la gestió privada de la nostra mort i el cos migrant en relació al cos virtual, respectivament. Dos propostes que dibuixen una sendera per la que transiten d’altres treballs com, per exemple, els de Vértebro o Bárbara Bañuelos, també companyies residents que han treballat al voltant de conceptes com la bogeria contemporània, l’autoexplotació o la sostenibilitat. Són totes qüestions que demanden reflexió perquè ens ubiquen en el debat sobre com seguir vivint, com construir un futur tan qüestionat ara mateix.

Per tal de seguir endinsant-nos en el teixit de la ciutat de Terrassa, hem continuat incentivant el treball amb col·lectius i, en algunes peces, ressonen les seves veus, els seus cossos, el seu coneixement. Entre d’altres, el grup de biòlogues que ha posat la seva experiència de vida al servei de Paramecis i meteorits de Xesca Salvà i Marc Villanueva, una peça que dirigeix la mirada a la vida de les bactèries i els fongs, o el grup d’infants que posa el seu cos i joc al centre de Los figurantes de Ça marche. En aquest sentit, també hem iniciat una primigènia expansió de la programació cap als districtes. Ho fem amb dos propostes; La llista de Quim Bigas, que també serà la clausura del festival el diumenge pel matí a la plaça de l’Ajuntament, i Vivir en Videoclip d’Anto Rodríguez, un concert-karaoke popular, una invitació en tota regla a cantar i a ballar.

L’experimentació a través de nous formats ve de la mà de la María Jérez i l’Edurne Rubio, que porten els fenòmens naturals a la sala de teatre, d’El Conde de Torrefiel amb el seu exercici escènic per a un espectador, o del col·lectiu escènic Los detectives que s’ha llençat a experimentar amb el cinema i el plaer dels cossos. TNT KIDS també acull tres propostes de nous formats que busquen potenciar l’espectador actiu i fugir de la infantilització. Un bon exemple és la proposta Dit-dit de Condegalí, un taller-peça que reivindica el tacte com eina de coneixement i que en els temps actuals es presenta com una lliçó fonamental.

Les tres nits del festival acabaran amb una proposta musical que desborda el format concert. La Glòria Ribera, Los Voluble i la Mercedes Peón presentaran els seus darrers treballs que comparteixen, a més d’un marcat caràcter transdisciplinar, reivindicacions profundament polítiques que són l’arrel i origen de les seves singulars creacions.

TNT és un festival viu que transpira present, necessitat, urgència, i que atén al malestar, a allò que no funciona, a la necessitat de canviar la nostra manera de viure. Per això, aquest any els fongs ens acompanyen. Un pensament tan obvi com el de reconèixer que som finits i que el món mai ha sigut nostre és un primer pas, molt petit però fonamental, cap al canvi. Pensar, amb humilitat, que els fongs podrien sobreviure’ns com a espècie, i que podrien ser ells els encarregats de convertir les nostres ruïnes, tot allò que deixem, en un món completament nou. Deixar de sentir-nos el centre, fer-nos a un costat, mudar la perspectiva. I llavors, una cosa tan aparentment lletja com els fongs es converteix en meravellosa, en un paisatge al·lucinant, com d’un altre planeta.

Marion Betriu
Directora artística TNT

FESTIVAL TNT 2022

Mesures COVID-19

Des del festival TNT se seguiran en tot moment els protocols de seguretat i prevenció vigents. Es desinfectaran tots els espais, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada, l’aforament i la disposició del seients compliran les distàncies de seguretat requerides i l’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada i controlada per garantir la distància de seguretat i evitar aglomeracions. D’altra banda, des del festival apel·lem a la responsabilitat individual de tots i totes: mantingueu la distància de seguretat, una bona higiene de mans i recordeu que l’ús de la mascareta és obligatori. I, sobretot, si creieu que podeu tenir símptomes de la COVID19 o heu estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, us demanem que us quedeu a casa.

ALTRES CONTINGUTS

En aquesta secció trobaràs tots els continguts d'interès com ara consells de seguretat, accessibilitat, consells de mobilitat (cotxe, transport públic, urbà i interurbà), respostes a les preguntes més freqüents i les dades de contacte.

Informació d'interès

Llistat de tots els espais de la ciutat de Terrassa on tenen lloc els diferents espectacles de la programació. Amb geolocalització Google Maps.

Els espais

Secció dedicada als professionals del sector (accés a acreditacions i informació sobre la jornada PRO).

Àrea pro

Materials promocionals de la present edició del festival (cartells, vídeos, fotografies, notes de premsa, dossier de premsa, etc.) i contacte de les responsables de premsa.

Sala de premsa

Recull dels programes de totes les edicions del Festival TNT.

Edicions anteriors

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI