Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

EL FESTIVAL D'ARTS VIVES I NOUS FORMATS

del 30 de setembre al 3 d'octubre de 2021

I ENTRE LES ESCLETXES CREIXEN PLANTES

Són temps complexos. Arrancàvem nova etapa durant uns mesos paralitzants després dels quals tot, d’alguna manera, demanava començar de nou. Hem construït dia a dia, impulsant-nos des de la sòlida i poderosa base creada durant les dotze edicions anteriors del festival. Hem batallat per no deixar-nos vèncer per la incertesa. I, com tothom, continuem fent-ho. Aquesta edició és el resultat d’un gran esforç col·lectiu fonamentat en la imaginació, la ductilitat i la constància, la que hem necessitat per empènyer una roca que en alguns moments semblava inamovible. Potser és per això que ens hem recolzat en el mot trans per explicar el nostre estat d’ànim, prefix que prové del llatí: a l’altre costat, més enllà, a través de.

Donades les circumstàncies sanitàries actuals, la programació d’aquesta edició s’ha vist reduïda i acull un total de quinze peces. La travessen tres possibles recorreguts, tres camins oberts per ser explorats com qui s’endinsa en la selva. El primer comprèn aquelles peces per pocs espectadors en les quals s’apel·la a la interacció, s’altera la jerarquia i s’assagen noves relacions. Aquí ens trobem amb treballs com La ciutat de Verónica Navas, Brilliant Corners d’Orquestina de Pigmeos o Archivo de Serrucho. Totes elles proposen vivències artístiques que incentiven tant la individualitat com el fet col·lectiu a partir de l’observació de la quotidianitat, i ho fan expandint els límits de l’escena cap a altres disciplines: el cinema, l’art sonor, les arts plàstiques, la performance.

Si tal com va anticipar Pasolini, la modernitat passa per la rebel·lió de l’espectador, també transita, doncs, cap a una tendència de focalització en els processos i un apropament a la ciutadania, en un exercici de democratització dels espais culturals. Allunyar-se del centre, apropar-se a les vores, obrir portes i finestres perquè corri l’aire. Aquí tracem un segon recorregut on s’inscriuen projectes com ara Vincdesdevenir de Quim Bigas que, durant un mes, ha realitzat una sèrie de trobades amb adolescents del col·lectiu LGBTQI+ de Terrassa basats en estar, xerrar, compartir allò que els uneix, passejar per un laberint sense centre; El sol va per dins, projecte audiovisual del col·lectiu Nyamnyam, que pren com a punt de partida el temps que van compartir amb nenes i nens participants del casal d’estiu del districte dos de Terrassa; i la peça col·lectiva de Poderío Vital, un cor ciutadà sota el suggerent títol Qui canta els seus mals espanta, que clausurarà el festival el diumenge al migdia a la plaça de l’Ajuntament, amb un vermut col·lectiu per celebrar haver arribat fins aquí.Finalment, un tercer recorregut recull totes les peces de mig format en què els seus creadors posen el dit a la llaga duent a escena temes palpitants de l’actualitat política i social, tan confosa i complexa. A aquest trajecte pertanyen les peces Explore el jardín de los Cárpatos de José y sus hermanas, al voltant del turisme com a motor econòmic del nostre país; Light years away d’Edurne Rubio, que revisa la memòria històrica a partir del seu material autobiogràfic; i el debut de Juana Dolores amb el qual la jove poeta ret homenatge al paisatge perifèric de Barcelona, reivindicant la deslocalització com a camp de batalla i territori artístic.

“Tot allò que és proper s’allunya”, va escriure Goethe. Durant els darrers mesos hem vist com allò que donàvem per fet s’esvaïa, que tot el que sempre havia sigut d’una manera, deixava de ser-ho. Hi ha hagut moments que ens hem rendit davant la sensació de perill, davant la convicció d’haver arribat al final. Però això, més que cap altra cosa, ha de ser un avís per reaccionar, per iniciar la transformació d’un sistema en crisi des de fa temps. Como diu la Kate Tempest: “van dir que no podríem renéixer/ fins que tots ens adonéssim de que els vells models havien de desaparèixer”.

Marion Betriu
Directora artística TNT

FESTIVAL TNT 2020

Mesures COVID-19

Des del festival TNT es seguiran en tot moment els protocols de seguretat i prevenció vigents. Es desinfectaran tots els espais, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada, l’aforament i disposició del seients compliran les distàncies de seguretat requerides i l’accés i el desallotjament dels espais es farà de manera esglaonada i controlada per garantir la distància de seguretat i evitar aglomeracions. D’altra banda, des del festival apel·lem a la responsabilitat individual de tots i totes: mantingueu la distància de seguretat, una bona higiene de mans i recordeu que l’ús de la mascareta és obligatori. I, sobretot, si creieu que podeu tenir símptomes de la COVID19 o heu estat en contacte amb alguna persona diagnosticada, us demanem que us quedeu a casa.

ALTRES CONTINGUTS

Descobreix la trajectòria d'un festival de nous llenguatges artístics que cerca la transformació de el futur en el present, l'activació de noves maneres d'habitar l'expressió artística, de relacionar-la amb el nostre món, incert i accelerat, saturat i desigual, pendent d'un canvi global .

Sobre el festival

En aquesta secció trobaràs tots els continguts d'interès com ara consells de seguretat, accessibilitat, consells de mobilitat (cotxe, transport públic, urbà i interurbà), respostes a les preguntes més freqüents i les dades de contacte.

Informació d'interès

Llistat de tots els espais en què se succeiran els diferents espectacles de festival a la ciutat de Terrassa amb geolocalització Google Maps.

Els espais

La secció que dóna resposta als professionals de sector posant a la seva disposició l'accés per demanar les acreditacions PRO i informació sobre la jornada PRO.

Àrea pro

Hem preparat una carpeta amb els materials promocionals de l'edició Festival TNT 2020 (imatges i vídeos dels espectacles, materials gràfics de festival, imatges de recurs, notes de premsa, ...).

Sala de premsa

Recull dels programes de tots les edicions dels Festivals TNT durant els diferents anys.

Anteriors edicions

Organitza:

Amb el suport de:

TORNA AL PRINCIPI