Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

MAMARRATXA ATTACK

Julia Irango

Foto: ©Sebastià Masramon / Si no vols pols no vinguis a l’era 2024

SOBRE EL PROJECTE:

Mamarratxa Attack és el nou projecte de la coreògrafa i intèrpret valenciana Julia Irango en col·laboració amb l’arquitecte i escenògraf Jorge Nieto: un treball d’arts vives per a tres intèrprets en escena.

La peça reflexiona sobre qüestions de gènere i identitat a través de la transformació i la ruptura de la imatge de la pròpia artista. Com en treballs anteriors, aposta per la presència de la cultura pop a les propostes més contemporànies i habita la tensió que es genera entre els llenguatges més conceptuals de la dansa i la cultura audiovisual més popular. A Mamarratxa Attack, Julia Irango proposa una investigació física cap als llocs de l’extravagant com a reivindicació política, ja que des de la seva vivència de cos llegit com a femení i d’aprenentatge d’obediència, experimenta aquest estat com un lloc vetat. Proposa paral·lelament un joc d’alteració de la pròpia imatge a través de la utilització de perruques i altres pròtesis per al cos -pràctica que anomena orgullosament “transformisme cutre”- així com la recerca d’un “estat Mamarratxo” a través del moviment.

Aquest exercici busca operar una transformació immaterial sobre els llocs on es desenvolupa i sobre la mirada i els cossos amb què es comparteix. Aquesta és la recerca d‟un exercici d’intimitat radical.

SOBRE LA CREADORA:

Julia Irango és investigadora, coreògrafa i ballarina. Desenvolupa el seu darrer treball amb l’arquitecte Jorge Nieto: Ningú morirá després de mi (2021-2022), el qual ha estat recolzat per La Caldera de Barcelona, ​​Graners de Creació a València o El Centre Pàrraga a Múrcia. Van ser convidades a participar de la iniciativa Motors de creació (APDCV) de la qual va néixer la conferència performativa Dents i perles, presentada a l’IVAM (València) i Graner (Barcelona). El projecte va començar gràcies a que el seu anterior treball Thisness resultés premiat al Cicle Migrats en Breu de Valencia 2020. Per La Tragedia no es pa tanto, va ser nominada com a creadora destacada en els premis 2021 de l’APDCV. Actualment s’encarrega de l’espai El Consulado (València) juntament amb Societat Doctor Alonso, ColectivoMetr00 i Lucía Jaén.

Com a intèrpret ha treballat amb creadors com Colectivo Parapente -Ángeles Císcar i Hansel Nezza- (El Jardí, En creació) Si los martes fueran viernes (Casa Nostra, Mercat de les Flors, desembre 2022 i Las Naves, octubre 2023), Norberto Llopis (Máquinas, maig-juliol 2022), Aurora Diago (Ok, Boomer, 2021-2022) , Pere Faura (Rèquiem Nocturn, Grec 2020 i Nostàlgia Ionqui, gener 2024), María Cabeza de Vaca (Catástrofe, 2020) , Guillermo Weickert (Tocar con·mover, 2019) o Eva Redondo (Cuidado con el perro, 2019). El 2016, arrenca amb els seus companyes la companyia valenciana Dunatacà, i forma part de les produccions MUUchachitas -creadora, directora i intèrpret- o Seyahat. Recentment ha desenvolupat el projecte artisticoeducatiu A la búsqueda del FLUS al CEE Sebastià Burgos de València, un projecte dins del marc de Resistències Artístiques, impulsat pel CCCC de València.

Julia Irango estudia Coreografia i Interpretació al Conservatori Superior de Dansa de València i Interpretació en Dansa Contemporània al Reial Conservatori Professional de Dansa Mariemma de Madrid. A més, es forma en interpretació textual i noves dramatúrgies. Completa la formació amb tallers intensius amb diversos professionals de dansa i arts escèniques.

Una investigació de Julia Irango amb l’aportació de Jorge Nieto.

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI