Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

FLIP

Marta Izquierdo

Dissabte 28 de setembre a les 18:30 h a la Plaça Montserrat Alavedra (Barri del Poble Nou) (veure ubicació en el mapa)
Diumenge 29 de setembre a les 12 h a la Torre del Palau
(veure ubicació en el mapa)

40 min
Castellà
Gratuït

Foto: ©[lodudo]produccion

 

Als Jocs Olímpics d’Hivern de 1998, la patinadora artística Surya Bonaly va assolir una fita històrica: fer un salt mortal enrere i aterrar amb un sol peu. Aquesta figura està prohibida en les competicions professionals de patinatge artístic per l’elevat perill que representa, i també és la inspiració per aquest solo que la coreògrafa Marta Izquierdo presenta a l’espai públic, interpretat per Éric Martin, un dels seus col·laboradors més fidels, i amb qui comparteix una passió: el patinatge. Si per a la Marta els patins van ser una via de fugida i llibertat durant els seus anys de joventut a Carabanchel, per a l’Éric anaven lligats a una carrera esportiva d’alt nivell que va quedar bruscament trucada després d’una greu lesió.

Curiosa per natura, a la Marta li agrada explorar les diferents capes vitals de les persones amb qui balla, i no entén els cossos com instruments, sinó com persones carregades d’experiències, somnis i pors. Totes aquestes capes conflueixen a Flip, una peça sorprenent que barreja codis de commedia dell’arte, dansa contemporània, teatre i esport, i que ens acosta a la personalitat de l’Éric mentre balla sobre patins: un ballarí excepcional i rar que, amb gairebé seixanta anys, conserva l’energia juvenil i una sensibilitat molt especial.

A partir dels elements autobiogràfics que es donen cita a la peça, la Marta entén Flip com un salt enrere metafòric que ens desplaça en el temps, i que acaba parlant d’un tema tan universal com la por: des de la por a fer un salt mortal i lesionar-se fins a la por al pas del temps. En un moment en què la por i la vulnerabilitat s’han convertit en una arma dels partits d’extrema dreta, és més necessari que mai recordar que la por i el desig sempre han estat íntimament lligats, i que la por no té per què convertir-se en paràlisi.

Flip, com Analphabet d’Alberto Cortés, ens recorda que de vegades el que més estimem és el que més mal ens pot fer. Però també ens anima a estimar sense fissures, bojament i sense por, i a fer de l’atreviment i la complicitat un poder compartit.

Coreografia: Marta Izquierdo Muñoz
Intèrpret: Éric Martin
Vestuari: François Blaizot
Composició musical, creació so: Benoist Bouvot
Consells per a l’espai públic: Pierre Pilatte (cie 1Watt)
Regidoria i so: Géraldine Belin
Distribució internacional: Àngels Queralt – DOC ART 

Producció: [lodudo] producción

Coproducció: L’Usine CNAREP Tournefeuille/Toulouse Métropole; L’Atelline, scène conventionnée d’intérêt national Art & Création; Centro de Cultura Contemporánea Condeduque (Madrid). Residències artístiques: Collège – Conseil Départemental de l’Aveyron; Collège de Carladez de Mur-de-Barrez.

Aquest projecte és guanyador 2024 del dispositiu SACD/Autors d’Espais. Està etiquetat com a Olimpíada Cultural – Jocs de París 2024, rep el suport de la DRAJES Occitània / FDVA com a projecte innovador i es beneficia del FONDOC.

Suport: [lodudo] producción està subvencionada per la DRAC Occitanie – Ministeri de la Cultura. També rep l’ajuda del Consell Regional d’Occitanie en el marc del suport al desenvolupament artístic, així com del Consell Departamental d’Haute Garonne i de la DRAJES Occitanie – Fons de Desenvolupament de la Vida Associativa – en ajuda al funcionament d’associacions culturals.

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI