Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

UN COS SENSE TALENT

Monte Isla

Dissabte 28 de setembre a les 20:30 h

📍 Teatre Alegria
(veure ubicació en el mapa)

65 min
15 euros

 

 

Carregat de trastos fins al capdamunt, arrossegant un ofici mil·lenari de poble en poble i de plaça en plaça, aixecant i desmuntant cada dia retaules efímers, sumant lentament quilòmetres a un viatge cap enlloc. Monte Isla, que el TNT 2022 entomaven el repte d’encabir un paisatge dins del teatre, aposten ara per entaforar tot el que es pugui en una furgoneta i dediquen la seva nova creació a la figura del titellaire: un constructor obstinat de ficcions en un món que no les demana, un venedor de fum en temps d’aires condicionats, un cos invisible que carrega sobre les seves espatlles el pes simultani de la precarietat i la tradició.

Cordeu-vos el cinturó i prepareu-vos per un dels espectacles més fecals que potser haureu vist darrerament. Un cos sense talent és un desplegament d’humor indigest i metàfores cruels sobre com sobreviuen les artistes, vomitant confeti i ballant en un camp minat. El mal de panxa i la defecació oficien com a mestres de cerimònies d’un joc de teatre dins del teatre, on la roda de hàmster a què es veuen abocades moltes artistes queda poèticament equiparada amb un cargolament dels budells. Alguna cosa fa pudor a Dinamarca.

Es podria pensar que Monte Isla, amb la seva preocupació per la creació d’imatges escèniques memorables (que ja guiava la seva Trilogia del Paisatge), està prenent el camí invers que El Conde de Torrefiel, els quals, amb La luz de un lago, han decidit apostar per la sobrietat i el refús de la visualitat en un món saturat d’imatges. En realitat, Un cos sense talent parteix del mateix diagnòstic, i l’explosió visual a què ens conviden recorda més a la d’aquells comensals sobrenodrits dels Monty Python. Rere la il·lusió del teatre i l’entreteniment, ens sotja el fantasma del burnout. It’s a kind of magic.

Amb aquesta reflexió sobre les condicions existencials de l’artista i el pacte tàcit amb el públic que el manté en l’ombra i l’anonimat, Monte Isla s’uneixen a una preocupació de què també es fan ressò propostes tan diferents com Un xai ha creuat el desert de Núria Corominas, Analphabet d’Alberto Cortés o Mucha mierda d’Elena Carvajal.

Idea i creació: Monte Isla
Direcció i dramatúrgia: Andrea Pellejero, Adrià Girona
Interpretació: Andreu Martínez
Direcció tècnica i maquinària: Roberto Baldinelli
Disseny de la il·luminació: Gabriela Bianchi
Disseny del so: Uriel Ireland, Adrià Girona
Disseny de l’escenografia: Marta Lofi
Construcció: Miquel Grima, Marta Lofi
Vestuari i espai escènic: Marta Lofi
Enginyer d’artefactes lumínics: José Luis Salmerón (Cube Peak)
Producció executiva: Rut Girona
Administració, comunicació i distribució: Monte Isla

Agraïments: David Marin, Carlota Grau, Neus Masdeu, Pep Arumí, Tanya Beyeler, Heartbreak Hotel, Lisandro Marquez, Pol Pare, Alejandro Santaflorentina, Lara Hereu, Sandra Bonillo, Serrucho, Mikolaj Bielski, Vilma López.

Una coproducció del Grec 2024 Festival de Barcelona, El Canal Centre de creació d’arts escèniques, Festival TNT i Centro de Cultura Contemporánea Conde Duque.

Amb el suport del Teatro La Mutant, l’Abri (Suiza), Teatre municipal de Girona, Teatre municipal de Lloret, l’Animal a l’esquena, Antic Teatre, Konvent.0, El Galliner, Ajuts Girona Crea 2023, Institut Ramon Llull, Goethe-Institut Madrid i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Amb el suport de la residència creativa d’intercanvi amb el National Theater and Concert Hall (Taiwan) de las Ajudes a la Creació Carlota Soldevila del Teatre Lliure, temporada 23/24; i del programa de residències internacionals de la Nau Ivanow.

Monte Isla és companyia resident de la Nau Ivanow.

TAMBÉ ET RECOMANEM

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI