Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

maonstnt

El festival TNT presenta una quinzena d’espectacles per a aquest octubre i nou residències que es realitzaran durant la temporada 2020/21


18 setembre 2020, 11:12h

La 13a edició del TNT a Terrassa, impuls per les arts escèniques contemporànies

· Del 9 a l’11 d’octubre tindrà lloc la 13a edició del festival TNT – Terrassa Noves Tendències, la primera de la nova etapa amb Marion Betriu al capdavant

· En total es podran veure 15 espectacles (7 estrenes) en 10 espais diferents de la ciutat de Terrassa.

· Les funcions seran presencials respectant totes les mesures sanitàries i de seguretat i, a més, quatre d’elles es podran seguir en streaming

· Compromís amb les artistes: el TNT ha fet pública també la resolució de la convocatòria del nou programa d’acompanyament a artistes que ha atorgat 6 residències de creació i 3 residències tècniques per la temporada 2020/21 a creadors i creadores diverses

· Tota la programació aquí

Amb la voluntat ferma d’apostar per la cultura i per la creació escènica contemporània, el festival TNT – Terrassa Noves Tendències ha presentat avui la seva tretzena edició, que tindrà lloc del 9 a l’11 d’octubre a la ciutat de Terrassa, la primera de la nova etapa del festival amb Marion Betriu al capdavant. El festival d’arts vives i nous formats presentarà en 10 espais diferents fins a 15 espectacles de creadors i creadores contemporànies, dels quals 7 són estrenes. Una edició que, en plena pandèmia de la COVID19, tindrà lloc gràcies al compromís i l’esforç col·lectiu d’organitzadors i institucions per tirar-la endavant, tot i la incertesa. Les funcions compliran les restriccions d’aforament i s’aplicaran estrictament totes les mesures sanitàries i de seguretat vigents, seran presencials i, a més, quatre d’elles es podran seguir en streaming. El preu dels espectacles anirà dels 3 € als 11 €, i alguns seran gratuïts.

El TNT manté enguany el compromís de donar suport a pràctiques artístiques innovadores que impulsin nous formats i desbordaments de l’escena. Ecologia, desigualtat, gènere, diversitat o l’hegemonia de les noves tecnologies són algunes de les temàtiques que abordaran els artistes programats. A més, les idees de comunitat, identitat, transdisciplinarietat, debat i espectadors actius són conceptes que ressonaran en la majoria de les peces, que enguany tenen un fort segell local i nacional.

El TNT d’enguany serà més ampli i divers que mai i establirà més complicitats amb la ciutat i les seves institucions culturals, associacions i col·lectius diversos.

> Una programació innovadora, transdisciplinària i contemporània

PECES COMUNITÀRIES amb PARTICIPACIÓ CIUTADANA

En un exercici de democratització dels espais culturals, aquest TNT vol apropar-se a la ciutadania. S’hi podran veure projectes com Vincdesdevenir (estrena) de Quim Bigas que neix fruit d’una sèrie de trobades amb adolescents del col·lectiu LGBTQI+ de Terrassa; El sol va per dins (estrena), projecte audiovisual del col·lectiu nyamnyam, que pren com a punt de partida el temps que van compartir amb nenes i nens participants del casal d’estiu del districte 2 de Terrassa; Los figurantes (estrena) de Ça Marche, una instal·lació immersiva que parteix d’un treball previ amb nens i nenes de Terrassa sobre l’oralitat i els contes; i la peça col·lectiva de Poderío Vital, un cor ciutadà sota el suggeridor títol Qui canta els seus mals espanta, que clausurarà el festival el diumenge al migdia a la plaça de l’Ajuntament, amb un vermut col·lectiu per compartir queixes i celebrar haver arribat fins aquí.

PECES DE NOUS FORMATS

Peces per a pocs espectadors en les quals s’apel·la a la interacció amb el públic, s’altera la jerarquia i s’assagen noves relacions expandint els límits de l’escena cap a altres disciplines: el cinema, l’art sonor, les arts plàstiques o la performance. Són treballs com La ciutat (reestrena) de Verónica Navas, que construeix un entorn d’intimitat per dialogar amb la ciutat exterior, real o inventada; la peça itinerant Brilliant Corners (estrena) d’Orquestina de Pigmeos, una pel·lícula imaginada a temps real amb la complicitat dels espectadors; Archivo de Serrucho, una instal·lació de teatre immersiu; i Corpus de Xavier Bobés, un espectacle-concert de teatre que parla poèticament del vincle del cos amb la natura.

PECES DE MIG FORMAT

Per tal d’articulat un relat crític dels nostres temps, el TNT segueix apostant pels creadors i creadores que porten a escena temes que commouen l’actualitat política i social. És el cas dels espectacles Explore el jardín de los Cárpatos (estrena) de José y sus hermanas, al voltant del turisme massiu com a motor econòmic del nostre país; Light years away d’Edurne Rubio, que revisa la memòria històrica a partir del seu material autobiogràfic; Massa diva per a un moviment assembleari, el debut de Juana Dolores amb el qual la jove poeta ret homenatge al paisatge perifèric de Barcelona, reivindicant la deslocalització com a camp de batalla i territori artístic. També formen part d’aquest grup, Spiritual Boyfriends de Núria Guiu, que relaciona ioga, desig i poder; Teatro Amazonas d’Azkona & Toloza que mostra les noves formes de colonialisme actuali It don’t worry me d’ATRESBANDES, que posa sobre la taula les tensions existents entre l’art i la correcció política des d’un punt de vist crític i irònic.

FAMILIAR

I per gaudir en família, al TNT 2020 es podrà veure Lo pequeño de Cris Blanco, Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol, una peça de tres creadors de referència que juga amb l’expectativa, l’expectació i l’espectacularitat.

> Jornada de professionals

Amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada del sector, el TNT celebrarà com cada any la jornada de professionals. Tindrà lloc durant el matí del divendres 9 de setembre a l’Auditori Municipal de Terrassa i serà l’activitat que donarà el tret de sortida del festival. En el marc d’aquesta jornada, es faran presentacions escèniques sobre els nous projectes dels artistes residents i tindrà lloc una taula rodona sobre les noves formes de diàleg entre institucions culturals i artistes que també es retransmetrà en streaming.

> Atorgament de 9 residències d’acompanyament a artistes durant la temporada 2020/21

Avui també s’ha fet pública la resolució de la convocatòria del nou programa d’acompanyament a artistes residents. En total, 6 residències de creació i 3 residències tècniques atorgades amb la finalitat de donar als artistes espai, temps, eines i mitjans per desenvolupar nous projectes de creació que seran presentats en el marc del TNT 2021.

  • Residències de creació: Amalia Fernández, Aurora Bauzà & Pere Jou, Bárbara Bañuelos, Las Huecas, Urati, Vértebro.
  • Residències tècniques: Ça Marche, Maria Jerez & Edurne Rubio, Sara Serrano & David Climent & Alessia Schoor & Adriano Galante.

El programa busca connectar els creadors i les creadores amb el teixit local treballant amb sintonia amb Terrassa Arts Escèniques, i acostant tant els processos creatius com la peça realitzada a comunitats de públics locals. Aquesta línia de suport a artistes es vincula a la futura creació del nou centre de creació d’arts escèniques de Terrassa com a un primer pas en la direcció de convertir la ciutat en un focus creatiu amb caràcter propi.

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI