Segueix-nos a:

Instagram Twitter Facebook

Informació legal

ANALPHABET

ANALPHABET

Alberto Cortés

Sobre la peça:

Una posta de sol i una parella que acaba de discutir fortament a la platja de Gulpiyuri, a Astúries. Es respira un esperit romàntic i sumís de finals del segle XVIII. Aquesta és l’escena principal que dona peu a la nova creació d’Alberto Cortés. 

Analphabet és la construcció d’un mite o llegenda basat en l’aroma del romanticisme alemany i la idiosincràsia andalusa. Aborda la idea dels abusos i el maltractament que exercim i ens exercim en la fórmula de la parella com a construcció amorosa. Alberto Cortès pretén construir una criatura mitològica, un fantasma del segle XVIII per parlar de maltractament. Un ésser mitològic que s’aparegui a les parelles sobre l’aigua del mar, en paisatges bonics, quan estan tristes i esgotades de tant plorar.

Sobre l’autor:

Alberto Cortés és director d’escena, dramaturg i performer de les seves pròpies creacions.  

Es va llicenciar a l’ESAD de Màlaga en direcció d’escena i dramatúrgia i en Història de l’Art a l’UMA. Alberto Cortés considera que no arriba al teatre per amor sinó buscant una resposta a diverses inquietuds de la seva joventut. 

L’any 2009 comença el seu camí escènic en la dramatúrgia. Des d’aleshores, no ha deixat de col·lidir amb diverses creadores, mestres i amigues que han inspirat el seu camí i les seves creacions. En un moment determinat, el seu camí desemboca en la idea d’entendre l’escenari com l’espai escènic del desig i de la relació romàntica amb l’espectador.  

També acompanya processos de creació d’altres creadores des de la direcció i la dramatúrgia i imparteix tallers on comparteix les investigacions que travessa.  

Organitza:

Amb el suport de:

Mitjans Col·laboradors:

TORNA AL PRINCIPI